Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

A minőség az első!

A megye egyik vezető élelmiszer-ipari cégét, a Tutti Kft.-t látogatta meg a napokban a JC Győr (Győri Ifjúsági Kamara) csapata Kurdi Ferenc elnök vezetésével.
A fiatal gazdasági szakembereket Prohászka Ottó ügyvezető fogadta. Büszkén kalauzolta vendégeit a gyár körüli parkerdőben, mutatta a dolgozók pihenését, sportolását szolgáló teniszpályát, futballpályát, horgásztavat. A nyugalmat, harmóniát árasztó környezet összhangban van azzal a légkörrel, amit Prohászka Ottó és vezetőtársai kollégáik körében kialakítottak.
A szinte családias méretű kollektívában – 45 munkatársuk van – ismeretlen a teljesítménybér. Az ügyvezető azt vallja: nem jó hajszolni a kollégákat, a minőség az első! Az évek során felépített jó hírnév sokkal fontosabb számára, mint az esetleg néhány százalékkal nagyobb termelési érték. A minőséghez való ragaszkodásukat mutatja, hogy megszerezték mind az ISO 9001, mind pedig a HACCP-minősítést.
Az 1986-ban gmk-ként alakult cég 1991 óta Magyarország legnagyobb fagylaltporgyártója, az első években rendre meg tudták duplázni a forgalmukat, tavaly már elkerülték az 1 milliárd forintot. A dinamikusan növekvő – és folyamatosan nyereséges – cég széles termékskálával van jelen a piacon, részben ez az oka annak, hogy a 45 fős gárdának mindössze harmada dolgozik közvetlenül a termelésben, a többiek, jól képzett szakemberek, a termelés kiszolgálásával (logisztikai, kereskedelem, pénzügy stb.) foglalkoznak.
Az ügyvezető rendkívül fontosnak tartja kollégái folyamatos képzését: minden dolgozó évente legalább egyszer, de általában két-három alkalommal valamilyen képzésen vesz részt. Ezek részben szakmai, higiéniai, részben készségfejlesztő (tárgyalástechnika, időgazdálkodás stb.) tanfolyamok. Érdekességként említi, hogy nemrég egyhetes ízlelőképesség-fejlesztő tréningen vettek részt.
A vegyészmérnök ügyvezető büszkén mutatta a JC-tagoknak a cég modern mikrobiológiai és fejlesztő laboratóriumát, ahol – mint mondta – sokkal kevesebb időt tölt, mint szeretne.
A JC Győr programjai iránt érdeklődők a jc @ arrabonet.gyor.hu e-mail címen, vagy telefonon (96 / 337-453) Szabó Anitától kaphatnak bővebb felvilágosítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni csalók Ausztriában

Három soproni polgárt vádolnak csalással Alsó-Ausztriában. A hatóságok további károsultakat… Tovább olvasom