Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

A Mithras-

szentély tízezredik látogatója

Folytatás az 1. oldalról.

A sziklafalba vésett domborművön egy ifjú látható, amint tőrt döf a földre szorított bika nyakába. A jelenet további szereplőiként kutyát, kígyót, skorpiót láthatunk, valamint két alakot, fáklyákkal. Felettük a nap és a hold szimbólumait.
– Az Ausztria és hazánk között húzódó határ miatt a misztériumvallás barlangját hosszú időn keresztül még a múzeum szakemberei sem kereshették fel – folytatta Szerdahelyi Zoltán.

– A vasfüggöny felszedése és a határ megnyitása tette lehetővé ismételt feltárását. Az idei tízezredik látogató is egy osztrák–magyar területen – Szentmargitbányától Fertőmeggyesig, Fertőrákosig – haladó gyalogtúra résztvevői közül került ki. Pt a Soproni Múzeum igazgatója, dr. Tóth Imre és Palkovits János, Fertőrákos polgármestere köszöntötte ajándékokkal.
– A Mithras-szentélyt két éve vettem át, az azt megelőző esztendőben mindössze ezerötszáz turista látta a római kori emléket – tette hozzá az üzemeltető. – Nagy gondot fordítunk a szentély népszerűsítésére, például nem tartunk szünnapot, előzetes bejelentéssel bármikor kinyitjuk a szentélyt rejtő védőépületet. Talán ennek is köszönhető a siker.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvassa a politikusokról írt könyveket?

Tovább olvasom