Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

A mobilozás árt a viselkedésnek

Egy brit szociológiai felmérés szerint a mobiltelefonok miatt sokat durvult az emberek hangneme.
Az angol Lloyds TSB társaság megbízásából végzett vizsgálat arra próbált fényt deríteni, hogy hogyan változtatja meg az újfajta érintkezési mód az emberek viselkedését - olvasható a beseder.co.il című orosz nyelvű hírportálon.

Az eredmény sokkoló volt, hiszen a felmérés tanúsága szerint a mobiltelefon használóit egyre inkább a nyersesség, a durva hangnem jellemzi. Mint kiderült, a megkérdezettek 40 százaléka mobilozás közben az alapvető udvariasságról is megfeledkezik, a válaszadók 30 százalékát pedig az SMS-ezés közben hagyja cserben a jó modor.

Némelyek bevallása szerint a durvaság "átszivárog" a hétköznapokba is, hiszen amikor az utcán, menetközben bonyolítják hívásaikat, gyakran nekimennek a járókelőknek, meglökik az embereket.

A megváltozott viselkedést a szakértők azzal magyarázzák, hogy a mobiltelefont használók a drága tarifák miatt igyekeznek a lehető legrövidebbre fogni mondókájukat, s ingerültté válnak, ha a hívott fél nem ért meg azonnal valamit. Néhány év mobilozás után pedig ez az ingerült beszédmodor áttevődik a mindennapi életbe is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben is K&H-futás

atlétika

A tavaly megkedvelt K&H olimpiai futónapok idén ismét öt nagyvárost… Tovább olvasom