Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

A Mol visszakéri

Milliárdos nagyságrendű összeget kér vissza településektől a 2001. évi iparűzési adójából a Mol Rt.; az annak idején tévesen megállapított adóalapra a cég közelmúltban elvégzett önrevíziója során derült fény.
Felkai György kommunikációs igazgató tegnap elmondta: a túlfizetésről a napokban levélben értesítette az olajipari társaság az önkormányzatokat. Az igazgató hozzátette: eltérő összeget kérnek vissza a településektől.

Egyes önkormányzatoknál 1000 forint körüli a túlfizetés, másoknál 500 ezer, illetve több 10 millió, de van néhány település, amely esetében 100 millió forint körüli összegről van szó – közölte. Tájékoztatása szerint az utóbbi önkormányzatok vezetőivel személyes találkozást kezdeményezett a Mol az egyeztetésre.

Algyőtől, ahol telepei vannak az olajipari társaságnak, 130 millió forintot követel vissza a Mol. A község ez évi költségvetése 800 millió forint, amennyiben a megadott határidőn – 30 napon belül – ki kellene fizetni a követelést, azonnal működési hiány lenne. Ráadásul a tavalyi évre is várható önrevízió, ami akár hasonló túlfizetést is megállapíthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy az igény a mikrohitelre

A jegybanki kamatvágással együtt a mikrohitel kamata is csökkent, ám a kisvállalkozások már… Tovább olvasom