Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

A Mosonmagyaróvár edzője tovább folytatná a munkát

Az MTE 1904 trénere szerint nem volt verekedés a játékosok között, viszont az őt ért sértésekért büntetés járna. Tiba Zoltán sorsa az elnökségen múlik, ám ő folytatná a megkezdett munkát.

labdarúgás

Tiba Zoltán, a Mosonma- gyaróvári TE csapatának edzője válaszolt a Kisalföld tegnapi (2005. november 17.) számában a klub ügyvivője, Kun László által tett, őt is érintő nyilatkozatra.
– Az ügyvivő szerint a csapaton belül több affér történt a játékosok és nemrégiben az edző között is. Mennyire ítéli súlyosnak ezeket az eseteket?
– Nekem egyik játékosommal sincs gondom: ezt szerintem ők is megerősítik. Nem veszekedtem senkivel sem, csak próbálom a fegyelmet fenntartani. Edzés közben néha elhangzik egy-egy keményebb szó, de nem sértő, hanem nevelő szándékkal. A játékosok között is vannak súrlódások, de ez egy húsztagú csapatban természetes. Leszögezem: semmilyen verekedés nem volt a labdarúgók között. Ellenben az, hogy egy játékos lecserélésekor nyilvánosan kritizálja az edzőjét, megengedhetetlen, s büntetés járna érte. Az megérthető, hogy feldúlt lelkiállapotba kerül, de ez nem jogosítja fel arra, hogy véleményét a közönség elé tárja.
– Milyen büntetést kapott az önt sértegető játékos?
– Mivel én vagyok a „sértett fél”, ezért a megbüntetése nem tartozhat az én hatáskörömbe. A vezetőségnek kell döntenie a szankciók felől. (Információink szerint egyelőre semmilyen büntetésben nem részesült a futballista – a szerkesztő.)
– A pénzügyi helyzet mennyire befolyásolja az együttes játékát?
– Az anyagi helyzetünket nem nekem kell megítélnem, csak remélni tudom, hogy a jövőben biztosított lesz a nyugodt munkához a megfelelő pénzügyi háttér. Az is igaz, hogy a játékosok korábban nem kapták meg hónapokig a fizetésüket: ez a nyári felkészülés idejére esett. Emiatt nem volt lehetőségem megbüntetni őket akkor, amikor szükség lett volna rá. Így juthatott morálisan olyan pontra a csapat, hogy a játékos az edző sértegetését is megengedhette magának. Bízom benne, hogy megfelelő háttérrel érvényesíteni lehet a szabályok betartását.
– Jelenleg tizennegyedikek, csupán két együttest előznek meg. Mi az oka a csapat gyenge szereplésének?
– A behatárolt pénzügyi lehetőségeink miatt a keretet nem sikerült nyáron felfrissíteni. Olyan focista, aki mérkőzéseket tud eldönteni, nem érkezett. Ettől függetlenül a csapatnak az első tízben lenne a helye.
– Mi kell ehhez?
– Rend, fegyelem, nyugodt háttér és egy-két új játékos.
– Élvezi felettesei bizalmát. Mikor jár le a szerződése?
– Jövő júliusban. A jelenlegi helyzetben a vezetőség dönt majd a sorsomról.
– Továbbra is maradna a csapat edzője?
– Igen, folytatnám a megkezdett munkát.
– Úgy hallani, jó néhány játékos a távozás gondolatával foglalkozik. Igaz ez a hír?
– Konkrétumokat nem tudok. Ha az anyagiak rendeződnek és pozitív lesz a jövőkép még az átigazolási szezon lejárta előtt, akkor nem lesz „tömeges elvándorlás”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbababák naftalinszagban és aranyszínű selyemköpenyben

A női varroda egy külön világ a Szegedi Nemzeti Színház legfelső emeletén: az idei évad 16… Tovább olvasom