Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

A mozdonyvezetők nem értenek egyet a VDSzSz módszereivel

Növekvő aggodalommal figyeli a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ), hogy a másik szervezet, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkja egyre nagyobb társadalmi elutasítást vált ki.
Az emberek nem tudják megkülönböztetni a különféle szakszervezetek tagjait, így a "VDSzSz vezetőinek felelőtlen magatartása" miatt a morális következmények a mozdonyvezetőket is terhelik - írja a MOSZ.

A MOSZ bár nem minősíti a sztrájkköveteléseket, a VDSzSz módszereivel nem ért egyet. Véleményük szerint ugyanis az embereken joguk van időben megtudni azt, hogy mikor kezdődik a munkabeszüntetés és joguk van az elégséges szolgáltatáshoz is.

A szakszervezet szerint "a törvényesség határait feszegető módszerek kiválthatják a sztrájktörvény szigorítását, ez pedig jelentősen rontaná a munkavállalók jövőbeni érdekérvényesítési lehetőségeit".

Az országos vasutassztrájk vasárnap óta tart. A VDSzSz követelései továbbra is 10 százalékos pótlék kifizetése a kiszervezett cégek dolgozóinak és egyszeri 250 ezer forintos kifizetés a MÁV Cargo privatizációjából minden vasutasnak. Mivel az úgynevezett még elégséges szolgáltatásról sem tudtak megállapodni a MÁV-val, a vonatközlekedés napok óta teljesen kiszámíthatatlan országszerte.

Olvasóink írták

  • 1. trainman 2008. december 19. 11:26
    „Ennek a cikknek,az is lehetett volna a címe,hogy Borsik nem ért egyet a VDSZSZ sztrájkjával .A mozdonyvezetők közül,biztos van,aki szimpatizál a kollégái küzdelmével.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GVH-nak adott igazat a bíróság három kartellperben

Három kartellperben is a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) adott igazat a bíróság: jogerős ítélet… Tovább olvasom