Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

A munkanélküliség az európaiak a legnagyobb problémája

A megkérdezett európaiak több mint egyharmada a munkanélküliség leküzdését tartja a politika és a gazdaság számára a legfontosabb, megoldásra váró kihívásnak.
Többek között ez áll egy fogyasztói kutatásokkal foglalkozó német szervezet 12 ezer európai körében végzett felmérésben.

A legjobban a németek tartanak az állástalanságtól: itt a megkérdezettek 80 százaléka ezt jelölte meg az első helyen - derül ki a Gesellschaft für Konsumforschung kutatásából.

A lengyeleknél és a franciáknál is ez a legégetőbb ügy: mindkét országban a válaszadók közel kétharmada számára a munkanélküliség elleni harc szerepel az élen.

Az oroszok az inflációtól félnek, a briteket az egészségügy reformja aggasztja

A munkahelyek kérdéskörében a legoptimistábbaknak az orosz, a holland és a brit válaszadók mutatkoztak. Például csak minden nyolcadik orosz tartja a foglalkoztatási helyzetet hazájában a leginkább problematikusnak. Náluk az infláció szerepelt a gondok között az élen.

Az európaiak második helyen az árakat és a vásárlóerőt jelölték meg, harmadikon az egészségügyet, a lakásproblémát és a bűnözést. Az egészségügy állapota a leginkább a briteket foglalkoztatja. A lakásprobléma az oroszoknak és a spanyoloknak okoz gondot. Hollandiában a bűnözés miatt aggódnak az átlagnál jobban.
A felmérésben Magyarország nem vett részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: Eddig Hibátlan az SVSE

Tovább olvasom