Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

A MyDoom a Google-t támadta

Több internetes keresőt tett használhatatlanná, vagy lassított le a Mydoom féregvírus legújabb változata, mely már nem csak a felhasználó gépén kutat emailcímek után, hanem a keresőket is használja.
A világ legnépszerűbb internetes keresőszolgáltatása, a Google egy időre elérhetetlenné vált Nagy-Britannia, Franciaország és az USA egyes területein, a felhasználók csupán egy "szerverhiba" feliratot találtak az oldalon. Más keresőket, például a Yahoo-t, a Lycost és az Altavistát szintén lelassította a vírus, írta a Guardian.
A problémát a Mydoom féregvírus új változata okozta, amely lekérésekkel kezdte bombázni a keresőket. Az újabb és újabb változatokban már hónapok óta keringő MyDoom hamis levelekben érkezik, melyek hibás kézbesítésről szóló jelentésnek látszanak. A mellékletet megnyitva a vírus továbbküldi magát a felhasználó gépén található emailcímekre.
A MyDoom.O a hétvégén jelent meg, különlegessége, hogy már keresőszolgáltatásokat használ valódi emailcímek felkutatásához, ez okozta a Google és társai lelassulását. A McAfee Systems szerint hétfő délutánra már több ezer gépet fertőzött meg a féreg.
index.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi folklórfesztivál

Magyarország és Szlovákia területén tíz helyszínen zajlik a kilencedik Nógrádi Nemzetközi… Tovább olvasom