Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

A nagy vizsga előtt

Az eddig a szoftver fejlesztésével foglalkozó csapat a Microsoftnál végre felengedhet picit, hiszen útjára bocsátották legújabb operációs rendszerüket, a Windows Server 2003-at.
A jövőben a tervezés, fejlesztés mellett nagyobb hangsúly helyeződik a sérülékenységi jelentések, hibajelentések és egyéb biztonsági problémáról szóló hírek kezelése, illetve a hibák javítása. Ám hogy ezeknek mekkora jelentősége lesz (különösen a korábbi OS-ekhez képest)? Ez majd csak évek múltán válik el, mindenesetre Redmond bizakodik.

A szoftvermamut szerint eddigi legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb, szerverkörnyezetbe szánt operációs rendszerüket adták ki a kezükből. A Trustworthy Computing hatása minden bizonnyal tapasztalható lesz a Windows Server 2003 esetében (is), ám vélhetőleg most már azon hackerek és crackerek is rávetik magukat, akik esetleg eddig a kiszivárgott bétákkal még nem foglalkoztak. A játszma tehát elindult.

Steve Lipner, a Microsoft Redmondban található Security Response Centerének igazgatója elmondta, hogy bizakodóan tekint a jövő elé. ˝Végre beért a sok erőfeszítés, amit a biztonság terén tettünk. Személy szerint én ezen a szoftveren dolgoztam a legtöbbet, a biztonsági követelmények miatt. A cégen belül egyébként nagy a lelkesedés a kialakult helyzet kapcsán.˝ - mondta el személyes véleményét Lipner. Az igazgató közölte azt is, hogy ettől függetlenül nem álltak le a szoftver figyelésével, belső tesztelők is nyúzzák folyamatosan az OS-t, és figyelnek minden értesítésre. ˝Ha találunk egy hibát a Windows 2000-ben vagy az XP-ben, akkor annak utánanézünk a Windows Server 2003-ban is.˝ - fejezte be Lipner.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zongorista (The Pianist)

Polanski Arany Pálma díjas filmjét Wladyslaw Szpilman, a virtuóz zongoraművész és zeneszerző… Tovább olvasom