Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

A nagycsaládosok egyesületben

A Kapuvári Nagycsaládos Egyesület működésére is rányomja bélyegét az országban kialakult gazdasági helyzet. A tagcsaládok száma csökken, ez egyrészt a gyerekek felnőtté válásával, másrészt a tagdíjjal indokolható.
– Az elmúlt évben is igyekeztünk gazdag programot biztosítani tagcsaládjaink számára, s próbáltuk megoldani ügyes-bajos dolgainkat – mondta Gaál Györgyné, a Kapuvári Nagycsaládos Egyesület elnöke. Több üzletben is kedvezménnyel vásárolhatnak egyesületi tagok, s különböző akciók szervezésével igyekeztek segíteni a nagycsaládosoknak.
Az egyesület évek óta nem emelte a tagdíjat, mégis nagyon sok családnak gondot okoz a befizetése. A tagdíj húsz százalékát Budapestre kell utalniuk a Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez (NOE), ahonnan cserébe információs újságokat, az érdekvédelmükkel kapcsolatos kiadványokat s az országos programokra szóló meghívókat kapnak.
Működési feltételeik javultak a Nemzeti Civil Alaptól (NCA) nyert támogatás segítségével, bár gondot okoz az utófinanszírozás. Országosan is tagkártyával többféle kedvezményt vehetnek igénybe. Szoros kapcsolatot alakítottak ki a győri régió Família egyesületével, és segítségükkel élelmiszert, bébiételt és tisztítószert kaptak tagcsaládjaik.
Idén is igyekeztek változatos, színes programot kínálni a tagoknak, a kirándulások, összejövetelek a családok összetartozását erősítették, s a tagok gyermekeinek nyári táborozásához ha szerényen is, de hozzájárult az egyesület. Tagjaik közül sokan pályáznak a nagycsaládosok számára meghirdetett lehetőségekre.
Már most szervezik a kirándulást a régiós karácsonyi ünnepségre, s készülnek saját hagyományos karácsonyukra is, aminek a megszervezése évről évre nehezebb. December huszadikára tervezik a családi karácsonyt játszóházzal, ünnepi műsorral, ajándékozással és egy kis uzsonnával. Ezt is csak támogatóinak segítségével tudják megvalósítani.
– Tavaly nagyon nagy sikere volt az országos akcióból kapott „cipődobozos” adománynak. Azok tartalma meglepetés volt. Megható volt, ahogy a gyerekek bontogatták, cserélgették a dobozok tartalmát. Nagyszerű hangulatban telt el a délután – mondta befejezésül Gaál Györgyné.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotikus bárban fotóztak le két szlovákiai magyar poltikust

Erotikus videofelvétel borzolja a kedélyeket Szlovákiában. Múlt héten megjelent az interneten egy… Tovább olvasom