Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A neheze most következik Krakkóban

Ez egy jó kör volt! Az említett mondatot egy vendéglőben pár korsó sör vagy pohár bor után akkor szokták mondani, amikor valaki fizetni készül egy kört, ám a mondjuk nyolc-tíz fős társaságból csak egy, maximum két ivócimbora csatlakozik a fizetőhöz...
Most azonban baráti iszogatás helyett kosárlabdáról, az MKB-Euroleasing Sopron női együtteséről lesz szó. A Székely Norbert edzette együttes az

Euroligában ma kezdi csoportjában a második kört Krakkóban. Az elsőt négy győzelem mellett egy vereséggel zárták a soproni lányok.
– Jó kör volt? – kérdeztük a szakvezető Székely Norbertet, az első öt meccs értékelésére kérve.
– Jó! – felelte határozottan az edző. – Ha valaki a csoportmérkőzések előtt elém rak egy dokumentumot, amely azt tartalmazza, hogy öt meccs után négy győzelem mellett mindössze egy vereséggel állunk, szó nélkül aláírtam volna, sőt, ha november elején valaki ezt mondja nekem, nem is hiszem el.
– Minek volt ez köszönhető?
– Az első meccsünket azt gondolom, a vártnál jóval simábban nyertük a krakkóiak ellen, majd miután sikerült győzni Franciaországban, a Mondeville otthonában, kicsit megnőtt az önbizalmunk, az étvágyunk. Ráadásul a csapat túl van legnehezebb idegenbeli meccsén, a moszkvai Szpartak elleni találkozón, amelyen azt gondolom, tisztességgel helytálltunk.
– Egyénileg kikkel elégedett?
– Nem szívesen értékelek vagy emelek ki külön senkit. Ennek az az oka, hogy mint csapat úgy érzem, nagyon egységes a társaság. Ez pedig azt jelenti, hogy az eddigi öt találkozó mindegyikén volt két-három, de inkább három-négy olyan játékos, aki átlagon fölüli egyéni teljesítményt nyújtott, ráadásul szinte mindig más és más.
– Mit vár a most kezdődő második körtől?
– Az biztos, hogy jóval nehezebb lesz, mint az első volt, hiszen a következő öt meccsünkből háromszor idegenbe megyünk. Bár az első kör után már látni az erőviszonyokat, azt kell mondjam, a másodikban egyik meccsre sem lehet azt mondani, hogy mi lennénk a biztos esélyesek, vagy én legalábbis nem szeretnék ilyen kijelentést tenni. A sorozat közben megyünk Vilniusba és jön hozzánk a Szpartak Moszkva. Azt mondom, ha e két meccsből az egyiket meg tudnánk nyerni, az már óriási bravúr lenne. A csoportmeccsek végén pedig megyünk Schióba, az olasz együttesben pedig addigra felépül az első számú irányító, Moro és várhatóan visszatér a szintén sérült ausztrál világbajnok, Penny Taylor, aki az őszi vb legjobb játékosa volt. Maradjunk annyiban, bármi megtörténhet, az biztos, hogy szeretnénk a második körben is minél több meccset megnyerni!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az… Tovább olvasom