Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

A nemzet aranya (National Treasure)

Benjamin Franklin Gates egész életét olyan kincs felkutatásának szentelte, melynek létezésében kevesen hisznek. Egyes elképzelések szerint a Templomos Lovagok legendás kincsét valahol Amerikában rejtették el. Egy családi hagyomány pedig arra kötelezi a Gates-família minden férfitagját, hogy régész legyen, és így hat nemzedék óta a nemzet Alapító Atyái által hátrahagyott jeleket keresik az egész országban.
rendező: Jon Turteltaub

forgatókönyvíró: Jim Kouf, Cormac Wibberley
operatőr: Caleb Deschanel
jelmeztervező: Judianna Makovsky
zene: Trevor Rabin
producer: Jerry Bruckheimer, Jon Turteltaub
vágó: William Goldenberg

szereplő(k):
Nicolas Cage (Ben Gates)
Diane Kruger (Abigail Chase)
Justin Bartha (Riley Poole)
Sean Bean (Ian Howe)
Jon Voight (Patrick Gates)
Harvey Keitel (Sadusky)
Christopher Plummer (John Adams Gates)

A film sztorija

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) egész életét olyan kincs felkutatásának szentelte, melynek létezésében kevesen hisznek. Egyes elképzelések szerint a Templomos Lovagok legendás kincsét valahol Amerikában rejtették el. Egy családi hagyomány pedig arra kötelezi a Gates-família minden férfitagját, hogy régész legyen, és így hat nemzedék óta a nemzet Alapító Atyái által hátrahagyott jeleket keresik az egész országban.

Ben Gates most talált rá a helyes nyomra. Legalábbis tudja, hol található a kirakós játék utolsó darabkája, a titkos utalás a kincs hollétére - s ez nem más, mint egy rejtett térkép a Függetlenségi Nyilatkozat hátoldalán. Ám egy lelkiismeretlen kalandor (Sean Bean) is szeretné megszerezni a kincset, következésképpen a felbecsülhetetlen értékű nemzeti ereklyét, és Ben kínzó dilemma elé kerül. Végül úgy dönt, ő maga lopja el a becses iratot - melyet a világ legszigorúbb biztonsági rendszere véd -, és nem hagyja, hogy rossz kezekbe kerüljön.

Nemcsak ellenfelével kell versenyt futnia, hanem az idővel és a hatóságokkal is, s ebben az őrült akcióban csak két segítsége van: megszállott komputermániás barátja, Riley (Justin Bartha) és a Nemzeti Levéltár restaurátora, Abigail Chase (Diane Kruger). Sikerül-e végrehajtaniuk minden idők legnagyratörőbb rablását? és vajon tényleg közelebb visz-e az okmány az áhított kincshez? www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - maktub

"A szokásos Hans Zimmer-beütésű pergő zene, az elsőosztályú vágó,
operatőri és látványtervezői munka megadja a jelenetek dinamizmusát, arra pedig, hogy a történet egy percre se üljön le a stáblistán jelölteken túl további válogatott írók ügyeltek. A színészek megnyerően teljesítenek, még azok is, akiktől nem várnánk: a Trója üres szépsége, Diane Kruger ezúttal határozottan szimpatikus jelenség, Jon Voight remekel apró, komikus szerepében, és feltétlenül említést érdemel a Nicolas Cage segítőjét játszó Justin Bartha is. A Cage és Bruckheimer negyedik együttműködéséből született A nemzet aranya mindkettejük számára épp jókor jött - egy ehhez fogható laza kis mozit bármikor szívesen megnéz az ember és reméli, hogy találkozik hasonlókkal a közeljövőben."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom