Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A Nemzeti Színház előtt követelte Alföldi Róbert menesztését a Jobbik

Budapest - Mintegy ötvenen követelték Alföldi Róbert menesztését a Nemzeti Színház éléről a Jobbik szerda esti demonstrációján a teátrum épülete előtt.
Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő betegnek és perverznek nevezte a színigazgatót; véleménye szerint Alföldi „nyíltan propagálja a homoszexualitást, az aberrációt". Elmondta, a Jobbik nem nyugszik, amíg a Nemzeti Színház épületének tetején nem árpádsávos zászló lobog.

Pörzse Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt: a kormányváltás nem hozott változást a kultúrairányításban, ahol meggyőződése szerint változatlanul az SZDSZ szellemisége a meghatározó. Kitért arra is: nem maradhat a Nemzeti Színház főigazgatója, aki nem érti, hogy miért nem ünnepelhetik a román nemzeti ünnepet a színház épületében.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke beszédében a deviancia templomának nevezte a Nemzeti Színházat. Pörzse Sándorhoz hasonlóan kifogásolta, hogy a főigazgató nem megy el a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának ülésére, ahol meghallgatták volna. Hozzátette: ebben a kormánypárti képviselők segédkeztek neki, mivel előzőleg ugyancsak jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen.

Jobbikos tüntetés és ellentüntetés a Nemzeti Színháznál. Fotó: MTI (galéria)

A többi felszólalóhoz hasonlóan követelte Alföldi Róbert menesztését, mégha azt – mint mondta – többen antiszemitizmusnak, homofóbiának értékelnék is.

Az egyórás demonstráció résztvevői a színigazgató nevének elhangzásakor minden esetben fütyülni kezdtek, majd azt skandálták: Alföldi, takarodj!

A Jobbik demonstrációjával közel egy időben többen a főigazgató mellett szimpátiatüntetést is tartottak az épület másik oldalánál.

Jobbikos tüntetés és ellentüntetés a Nemzeti Színháznál. Fotó: MTI (galéria)

A Jobbik azután hirdetett tüntetést, hogy a Magyar Hírlap megírta: a december elsejei román nemzeti ünnep alkalmából előző este rendezvényt tartanának a Nemzeti Színházban. Alföldi Róbert még aznap bejelentette: visszavonja a teátrum bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást a Budapesti Román Kulturális Intézettel.

Olvasóink írták

 • 3. szilléri 2010. december 03. 11:14
  „Szeretünk Jobika !
  Haé kicsi ,,más", kicsit buta, de a mi kutyánk kölyke!

  ( csak nem kéne az asztalra szarrrrrrrrni )

  Neveletlen, csúnya kölök ez a Roberta !

  kb. 15 percet adok a moderátornak !”
 • 2. magyarock1 2010. december 02. 12:04
  „Azt hittük a tavaszi szél kisöpri a szemetet az országból, de semmi sem változik, köszönjük fidesz.”
 • 1. dodó 2010. december 01. 21:12
  „"Novák Előd, a Jobbik alelnöke hívta tüntetésre a párt szimpatizánsait a Nemzeti Színház épülete elé szerda estére. A Jobbik ugyanis elfogadhatatlannak tartja, hogy a "deviáns elveket támogató Alföldi Róbert megmaradhat ezen a kiemelkedő fontosságú poszton, oly sok ízléstelen botrány ellenére is." A Nemzeti teraszáról Alföldi Róbert fejét támasztva, kezében cigarettával, unott arccal figyelte az demonstrációt.

  A rendezvény egyik szónoka, Novák Előd Jobbik-alelnök, aki korábban többször Robertaként említette Alföldit, ezzel is utalva nemi identitására, azzal magyarázta, miért nem váltják le Alföldit, hogy nem mer neki senki hátat fordítani."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis kérni lehetne a médiahatósági döntés végrehajtásának felfüggesztését

A fideszes L. Simon László és a KDNP-s Pálffy István azt javasolja, hogy az eredeti tervektől… Tovább olvasom