Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A népesség gyarapodása, mint öngondoskodás

A magánnyugdíjpénztár csak részleges megoldás a nyugdíjra, az önfenntartó képesség megőrzése - vagyis ha nem fogy a népesség - ennél fontosabb, hiszen a következő generáció befizetéseiből lesz az előző nyugdíja - mondta Borókai Gábor a Heti Válasz főszerkesztője a kötelező öngondoskodásról a lapja és a Figyelő által rendezett konferencián szerdán Budapesten.
Az a nő, aki öt gyereket nevelt fel, és hátra maradt a munkahelyi ranglétrán, alacsony nyugdíjat kap, míg aki nem szült, magas nyugdíjat élvezhet az előző kárára. A magas nyugdíjat ugyanis az öt gyerek állítja elő. Ezt nevezte "gyermekességi adónak" Gál Róbert a TÁRKI vezető kutatója a konferencián.

Olvasóink írták

 • 2. allegro 2010. november 24. 21:19
  „Az öt gyereket 25 éves korukig, iskoláztatásuk, TB ellátásuk stb. a nem szült adójából finanszírozzák. Milyen magas is a nyugdíjkorhatár és mennyi a várható élettartam?
  Ki finanszíroz itt kit mégis inkább?
  És a nem szülttől lehet, hogy k..va sok tandíjat kértek, amikor még nem volt tömegképzés, és lehet, hogy éppen ezért nem szült még, mert meg is kellett keresnie magának a rávalót amellett, hogy munka mellett tanultunk. És csak ezután kezdődik még a hitelfelvétel lakásra stb. Rettentően jól jártunk ugye?
  És hiába fizettünk sok éven át TB-járulékokat, adókat, ha kitettek a munkahelyről éppen - a kormányváltással -, és szülnénk netán éhen is halhatnánk ezek után az aktuális munkanélküli ellátásra kapható gyedből...Míg a sok éven át fizetett adóinkból járulékainkból akár 5 gyerek is vígan nevelődött ezidáig...”
 • 1. KolompárRómeó 2010. november 24. 15:04
  „A tésók szaporodása tuti jó hatással lesz a nyugdíjunkra. Amennyi adót majd ők fizetni fognak, amikor többségbe kerülnek, abból senki ne számítson semmire...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajógalgócot elzárta a Sajó áradása

A Sajó áradása miatt teljes útzárat rendeltek el a Borsod megyei sajógalgóci bekötőút - 26103-as… Tovább olvasom