Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

A Nestlé fogja gyártani a Balaton szeletet

A Nestlé fogja gyártani a Balaton szeletet, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Nestlé-csoport a Győri Keksz Kft-től megvásárolhassa annak Balaton-üzletágát.
A versenyhatóság csütörtöki közleménye szerint a Nestlé Hungária Kft. és a Société des Produits Nestlé S.A. 2008 április 23-án kötött szerződést a Győri Keksz Kft. Balaton üzletágának megvásárlására. A szellemi tulajdonjogok és az előállítási know-how tulajdonosa a Société des Produits Nestlé S.A., a további megszerzett eszközök és jogok tulajdonosa pedig a Nestlé Kft. lett.

Sem a Nestlének, sem a Győri Keksznek a magyarországi szeletes csokoládé forgalomból való részesedése nem éri el a 10 százalékot.

Mivel a GVH vizsgálata úgy találta, hogy a magyarországi szeletes csokoládék piacán a fúzió nem hoz létre és nem erősít meg gazdasági erőfölényt, valamint nem akadályozza a hatékony verseny fennmaradását és fejlődését, ezért a hatóság az összefonódást engedélyezte.

Olvasóink írták

  • 2. raffy2 2008. június 20. 21:29
    „na akkor a balaton szelet is megszűnik.mi ez a kiírás,hogy tudják az ip címet?és akkor mi van?a véleményemet el lehet mondani?”
  • 1. tisztahiszti 2008. június 19. 19:10
    „Bravó gazdák , hát ezt is eladtátok. Szégyen és átok reátok”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsul a gazdasági növekedés - politikusi önmérséklet kell

A gazdasági növekedés üteme 2008-ban Magyarországon számottevően gyorsul a tavalyi nagyon lassúhoz… Tovább olvasom