Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

A New York Times büntetné Magyarországot

A New York Times cikkezett Orbán Viktor beszédéről, amiben elmondta a liberális állammal való szakítást felvető beszédét. A lap felfüggesztené az ország szavazati jogát, és befagyasztatná az EU-s pénzeket.
Az amerikai lap szerint itt lenne az ideje, hogy az „orrát 2010 óta az EU-ba törlő Fidesz-kormány" akcióval szemben fellépjen az EU, például Magyarország szavazati jogának felfüggesztésével illetve a Kohéziós Alapban Magyarország számára 2014-2020 között biztosított 21 milliárd eurós fejlesztési keret időleges megvonásával.

A lap Putyin nagy rajongójának nevezi Orbánt, és a kormányfő antidemokratikus intézkedései között a cikk megemlíti az alkotmánybíróság megkerülését – miután a testület egyes intézkedéseket alkotmányellenesnek talált, de a kormány azokat végül az alkotmányba téve érvényesítette – a hajléktalanok elleni intézkedéseket, a kémként kezelt civil szervezetek elleni fellépést és az egyházak hivatalos státuszáról rendelkező törvényt, amely többszáz gyülekezetet megfoszt ettől a minősítéstől –írja az index.hu.

"A bizottság komolyan csökkentené saját hitelességét, ha elmulasztana lépéseket tenni Magyarország szankcionálása érdekében ezen értékek szisztematikus megsértése miatt" - hangzott a New York Times szerkesztőségi állásfoglalásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt vannak a KENÓ nyerőszámai

Kihúzták a KENÓ mai nyerőszámait. Nézze meg, szerencséje volt-e! Tovább olvasom