Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

A nőiesség vibráló vöröse és feketéje

Kéthetente jelentkező Átváltoztatjuk játékunk második részében ez alkalommal a szegedi gyermekkórház fül-orr-gégészetének ápolónőjére, a 37 éves Keserű Szilviára mosolygott a szerencse. Bizton állíthatjuk, amit keresett, azt megtalálta nyereményében, ugyanis kíváncsi volt rá, hogy szakembereink mi mindent tudnak kihozni belőle. Az eredmény önmagáért beszél.
Keserű Szilvia átváltoztatás előtt Fotók: Karnok Csaba
– Ez kamu? Ugye viccel velem? – kérdezett vissza bizalmatlanul a telefonba Keserű Szilvia, miután kolléganőnk közölte vele az örömhírt: ő lesz Átváltoztatjuk sorozatunk második nyertese, melyben kozmetikusunk, fodrászunk és stylistunk segítségével egy nap alatt új külsővel ajándékozzuk meg. A 37 éves szegedi gyermekápolónő miután magához tért, azonnal váltott, és örömmel újságolta, hogy még soha nem nyert semmilyen játékban – pedig nagyon sokat próbálkozott –, ez a mostani az első, és nagyon boldog.

Hamis tükörkép

Igazi fejesugrás az újba, a változásba, mondhatjuk némi képzavarral – vállalva a nyilvánosságot is, bevállalós-belevaló hölgyet ismerhetünk majd meg, gondoltuk, de némileg tévedtünk. Szilvia játékunkban épp azt kereste, amit feltételeztünk róla: azt a fajta önbizalmat és kisugárzást, amitől egy nő után a férfiak megfordulnak az utcán.

– Reggelente, ha belenéztem a tükörbe, mindig egy szürke kisegeret láttam. Kíváncsi voltam, hogy mit tudnak kihozni belőlem – indokolta a játékra való jelentkezését már a szépségszalon kozmetikai székében Szilvia. Ezzel a pár mondattal mélységesen nem értett egyet Tóth Ildikó Európa-bajnok sminkmester, aki játékosunk szép arcáról, szájáról beszélt, arról, hogy a női lélek leginkább a szemből és annak környékéről olvasható le. Pici kontúrt használt, hogy a fáradtságot eltüntesse vele.
Szilvia rövid perdülés és fordulás után Ádám Beatrix fodrásznő kezei között találta magát, aki az eredeti burgundis, barnás-vöröses hajszínéhez igazodva vibráló vöröses lapmelírrel bolondította meg a haját, a kicsit hosszúkás archoz pedig kerekebb frizurát, átpuhított és elvékonyított fazont varázsolt.

Tetőtől talpig

Modellünk ennek előtte nem ismerte még ezt az arcát, kezdetben idegenkedve nézte magát a tükörben, és egy pillanatig sem gondolt semmiféle kisegérre. Úgy láttuk, itt kezdett jobban csillogni a szeme, önbizalma erősödött, és végig mosolygott. Szilvia csillagjegye egyébként Skorpió, és e jegy szülöttei bizony ismerik a vonzás és a taszítás szabályait, a szépség és a csábítás trükkjeit. Valahogy ez is
... és után Fotók: Karnok Csaba
közrejátszhatott abban, hogy a külső átalakulás magával húzta a belső lelki módosulásokat: a folytatás ugyanis úgy ment, mint a karikacsapás.

A koronát stylistunk, Piti Brigitta tette fel remek ruhaválasztásaival. – Mivel modellünk vékony alkatú, ezért olyan fazonokat kerestem számára, melyek testkontúrját kiemelve erősítik nőies vonalait – mutatott rá Brigitta a rózsaszínes blúzra és a világos miniszoknyára, amelyek egy kellemes délutáni (madárfüttyös-tavaszi) viseletnek felelnek meg. Míg a fekete koktélruha nemcsak a mostani báli szezonban, de bármikor csinos öltözet lehet. A tél bőrtípusú Szilviának pedig különösen előnyösek az erős színek, így fedezte fel most magának a fekete lehetőségeit. Mindkét ruhához remekül illenek a középmagas sarkú, könnyedén elegáns cipők.

A most már tetőtől talpig átalakult modellünk elárulta, hogy eddig leginkább az egyszerűen kényelmes, nadrágos-pulóveres összeállításokat kedvelte, Brigitta tanácsait azonban megfogadja, és
nőiesebb darabokat is viselni fog. Reméljük, játékunk nyereményét, a húszezer forintos ruhavásárlási utalványt is – ennek megfelelően – ki tudja használni.

A változás kezdete

Élni tudni kell a lehetőséggel – tartja a mondás, és Szilviának a fotózáskor sikerült rövid időre mindent elfelejtenie, kihozni magából a legjobbat, és csak az objektívre figyelni. És nem arra, hogy sietni kellene a gyermekkórházba, hogy a kicsik várják, akiket szinte pótmamájukkként annyira szeret, immáron húsz éve. És nem arra, hogy az igazi változás lassan történik, kezdetben apróbb jeleket mutatva: például egy olyan újságoldalon, ahol egy szerény ápolónő rövid időre úgy tud díva lenni, hogy észre sem veszi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Előellenőrzések” a schengeni csatlakozás előtt

A határőrség felkészült arra, hogy Magyarország 2007-ben csatlakozik a schengeni egyezményhez, s… Tovább olvasom