Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

A nők és a bulvárhírek

A hölgyek főként a televíziós bulvárhírek szereplőit ismerik, míg a férfiak inkább a gazdasági élet neves személyiségeit – derül ki a GfK Sztár Monitor felméréséből.
A GfK Hungária adatai szerint a magyarok az európai átlagot meghaladó mértékben néznek televíziót, s harminc százalékuk úgy véli, hogy tévé nélkül nem lenne teljes az élete. A felmérés szerint a nők az erősebb nem képviselőinél jobban kedvelik a kulturális témájú, a divattal, a sztárok és a híres emberek életével foglalkozó műsorokat, ellenben a gazdasági és politikai programok kisebb arányban kötik le figyelmüket, mint férfitársaikét.

A GfK Sztár Monitor 2006 tavaszán kezdte a hazai sztárok és hírességek ismertségét, népszerűségét vizsgálni. Az on-line végzett adatfelvétel egy-egy szakaszában 80 sztár ismertségét, kedveltségét vizsgálták, valamint az internetezőknek az ismert személyiségek, a sztárléttel kapcsolatos álláspontját térképezték fel. Ennek alapján állították össze a férfi és női ismertségi toplistát. Az adatok szerint a médiaszemélyiségek többségének közel ugyanakkora az ismertsége a férfiak és a nők körében. Vágó István, Gundel Takács Gábor, Antal Imre vagy Hajós András neve például egyformán ismerősen cseng mindkét nem képviselői fülében.

Érdekesség, hogy a hölgyek által leginkább ismert sztárok tízes listáján hét személy a zenei tehetségkutató műsor szereplője volt. A felmérés szerint egyébként a nők nem csupán tájékozottabbak a kereskedelmi tévécsatornák szórakoztató show-műsorainak (Megasztár, Szombat esti láz) szereplői felől, hanem figyelemmel kísérik a tehetségkutató műsorok résztvevőinek magánéletéről szóló bulvárhíreket is. Ez utóbbira példa lehet a Megasztár harmadik szériájában fellépő Balássy Betty igen magas, 47 százalékos ismertsége. A férfiak figyelmének középpontjában a gazdaság és a sport áll. Így az általuk leginkább ismert közéleti szereplők listáján is vállalkozók és a gazdasági élet prominens személyiségei – így Csányi Sándor, Demján Sándor, Széles Gábor, Szeremley Huba, Straub Elek –, illetve hazai sportolók – Király Gábor, Talmácsi Gábor, Bozsik Péter – kaptak helyet.

Mindkét nem körében közel azonos olyan hazai szépségek ismertsége, mint Niki Belucci és Bódy Sylvi, hiszen csupán 8, illetve 5 százalékkal több férfi, mint nő van tisztában e két hölgy személyével. A férfimagazinokban gyakran szereplő Kelemen Anna viszont 13 százalékkal, a modell Epres Panni pedig 21 százalékkal ismertebb a nők, mint a férfiak körében – derült ki a felmérésből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polleninformációk

Az ÁNTSZ megyei intézetének mérései szerint a múlt héten Győr 70 km-es körzetében a nagyon erősen… Tovább olvasom