Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A nők könnyebben félrelépnek?

A nők inkább félrelépnek, mint a férfiak, erre a meglepő következtetésre jutottak amerikai tudósok, akik egy pszichológiai szaklapban publikálták tanulmányukat, amely szerint a félrelépés esetén férfi és nő egyaránt „az evolúcióban adott mintákat" követ.
A kutatók ötszáz párt faggattak ki az Egyesült Államokban szexuális szokásaikról és vágyaikról, és a válaszok alapján azt állítják, hogy a nők a férfiaknál gyakrabban gondolkodnak azon, hogy kihasználják a csábító ajánlatokat, még akkor is, ha csak egy napra utazott el a párjuk.

A természetben ugyanis évmilliók óta érvényes az a törvény, amit a tudomány a „spermiumok háborújának", az öröklési anyag továbbadásáért vívott harcnak nevez. A két amerikai kutató szerint ez a törvény továbbra is érvényesül férfiak és a nők kapcsolataiban. A nők alapvető problémája még mindig az, hogyan szerezzék meg a legerősebb, legokosabb és legvonzóbb férfi spermáját. Az állatvilágban a madaraktól a majmokig ezt a maguk módján úgy oldják meg, hogy az igen sok párzás után – ami a madarak esetében napi húsz alkalom is lehet – a legrobusztusabb és legellenállóbb spermium termékenyíti meg a nőstényt. Évmilliók alatt az emberek esetében is megmaradt ez az ösztön, ezért a monogámiával szemben a nők ezt követve hajlamosabbak arra, hogy párjukon kívül mással is ágyba bújjanak, írja a tanulmányt idézve a Die Welt című német lap internetes változata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mini tornádó, tomboló vihar Szabolcsban

Kidőlt fák, oszlopok, letépett háztetők maradtak a szerda délután Szabolcsban tomboló vihar után. A… Tovább olvasom