Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

A nyugdíjazások miatt a közjegyzői irodák negyede becsukhat

A nyugdíjba vonulók egy része banki kölcsönt vett fel irodafejlesztésre azzal a tudattal, hogy 70 éves koráig dolgozhat.
A közjegyzők sem dolgozhatnak 70 éves korukig, s ez, az első becslések szerint, a jövő év végéig körülbelül 70-80 közjegyzőt érint - írja a Népszabadság, megjegyezve, hogy a Magyar Országos Közjegyzői Kamara most méri fel, hogy emiatt hány, állását elvesztő alkalmazottnak kell végkielégítést fizetni.

A lap keddi számában Tóth Ádám, a kamara elnöke azt nyilatkozta: jelenleg több mint 300-an működnek egyéni, illetve társas vállalkozás keretében.

Az elnök a nyilatkozatban súlyos problémának nevezte azt is, hogy a nyugdíjba vonulók egy része banki kölcsönt vett fel irodafejlesztésre azzal a tudattal, hogy 70 éves koráig dolgozhat közjegyzőként.

A kamara szeretné elérni, hogy a jelenleg működő irodák és a munkatársak sorsát rendezzék. Ezért adatbázist hoznak létre, hogy a távozó és az új közjegyzők között legyen megfelelő információáramlás. Szerencsésnek tartaná a kamara, ha a közjegyzők helyettesei vennék át a praxist.

Tóth Ádám tájékoztatása szerint a közjegyzői irodák egy része évek óta veszteséges, mert befagyott az ingatlanpiac, hitelt alig vesznek fel és céget sem alapítanak.

Olvasóink írták

  • 1. mivaan? 2012. január 10. 09:41
    „"Tóth Ádám tájékoztatása szerint a közjegyzői irodák egy része évek óta veszteséges, mert befagyott az ingatlanpiac, hitelt alig vesznek fel és céget sem alapítanak."
    anyád. hitelfelvételnél a kis titkárnő megváltoztatott pár adatot, nyomtatott, majd a közjegyző aláírt és bakkantott nekünk 1 mondatot. Ehhez kellett irodafejleszteni?? Nevetséges!!
    Aki elérte a ny.díjkorhatárt, az menjen ny.díjba és adja át a helyét a fiatalabbnak!! rengeteg jogász végez évente, belőlünk pont nincs hiány - ne konzerváljuk már a meglevőket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami felszámolót nevezhetnek ki a Malév élére

Az állami támogatás visszafizetésére képtelen Malév Zrt.-t stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilváníthatja a kormány. Tovább olvasom