Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

A parancsnok elsQ munkanapja

Csuka Zsolt Qrnagy hivatalosan mától a soproni tqzoltóság parancsnoka. Az új vezetQ egyelQre jelentQsebb személyi változásokat nem tervez, az oktatásra és képzésre viszont nagyobb hangsúlyt fektet.
A soproni közgyqlés legutóbbi ülésén úgy döntött, Csuka Zsolt Qrnagyot nevezik ki a tqzoltóság parancsnokává. Az Qrnagy elsQként a Kisalföldet fogadta, az új vezetQ beszámolt lapunknak jövQbeli terveirQl, a tqzoltóságra váró legfontosabb feladatok megoldásáról.
– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az ország legrégebben megalapított tqzoltóságának lehetek a parancsnoka – kezdte Csuka Zsolt. – A szakmai koncepcióm szerint jelentQs változás nem várható. Szeretném folytatni az elQdöm, Kovács János alezredes által megkezdett munkát. Úgy vélem, a tqzoltóságunk megfelel a modern kor kihívásainak. Az oktatásra és a továbbképzésre a jövQben több energiát kell fordítani. Az állományunk átlagéletkora fiatal, mindezzel együtt munkatársaim felkészültek az élet és a vagyon mentésére.
Csuka Zsolt házon belül lett parancsnok, mind a helyi szakszervezet, mind a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság egyhangúan Qt tartotta a legmegfelelQbb szakembernek a laktanya vezetésére. Az Qrnagy máig a tqzmegelQzési osztályt vezette. Ezt a posztot várhatóan a megbízott parancsnok, Böröcz István veszi át. A személyi változásokról még korai beszélni, ugyanis a jól mqködQ rendszert nem kell feleslegesen átszervezni.
– A korábbi munkám során jól együttmqködtünk a települések vezetQivel, jegyzQivel, így bízom a további jó kapcsolat megtartásában – folytatta a parancsnok. – Az önkéntes tqzoltó-egyesületek munkájára is számítunk a késQbbiekben. A FertQ tó esetében már most együttmqködünk az osztrák tqzoltósággal. A közeljövQben alakul majd ki, hogy ezt miként tudjuk kibQvíteni.

Csuka Zsolt névjegye

Csuka Zsolt 1970-ben született GyQrben, nQs, két gyermek édesapja. 1996-ban került a soproni tqzoltósághoz, ezt megelQzQen GyQrben a vonulós állományban dolgozott. ElsQ diplomáját a Ybl Miklós Mqszaki FQiskolán szerezte tqzvédelmi mérnök szakon. Ezt követte a Pénzügyi Számviteli FQiskola, ahol számviteli szakközgazdász képesítést szerzett. A Nyugat-Magyarországi Egyetemen tavaly abszolválta sikeresen az egyetemi szakmérnöki menedzser szakot.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan érinti a gépjárműadó változása?

Tovább olvasom