Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

A PDSZ szolidáris a Hallgatói Hálózat demonstrációjával

Szolidáris a Hallgatói Hálózat szerdára meghirdetett demonstrációjával a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szolidáris a Hallgatói Hálózat szerdára meghirdetett demonstrációjával - közölte Mendrey László, a PDSZ elnöke az MTI-vel.

Az érdekvédő közleményében kifejtette: a PDSZ - bár a közoktatásban érdekelt szakszervezet - nem mehet el szó nélkül a mellett a - meggyőződése szerint - hibás gyakorlat mellett, amelynek következtében köz- és felsőoktatási intézmények sora kerül veszélybe.

Véleménye szerint jelentős hagyománnyal bíró, népszerű és hatékony műhelyek jutnak a tönk vagy a megszűnés szélére. "Nem tolerálható az az elképzelés (most már törvény), mely a továbbtanulni szándékozó fiatal egzisztenciális hátterétől teszi függővé a vágyott képesítés megszerzését" - tette hozzá.

A PDSZ elengedhetetlennek tartja, hogy az érintettek álláspontját tolerálva, a törvények átgondolt, ész- és okszerű módosításával ezeket az anomáliákat mihamarabb orvosolják.

Korábban az LMP közölte, hogy egyetért a Hallgatói Hálózat demonstrációs felhívásával, és szimpatizánsait a tüntetésen való részvételre biztatja.

A Hallgatói Hálózat szerdára hirdetett demonstrációt a fővárosba Vissza a jövőnket mottóval; a szervezők szerint a felsőoktatási törvény botrányos átalakításával a kormány elveszi a következő generációk jövőjét. A változások egyaránt lehetetlen helyzetbe hozzák a felvételizőket, az életüket eladósodással kezdő vagy röghöz kötött hallgatókat és az oktatókat - írták korábban.

A Hallgatói Hálózat - diákok és oktatók önszerveződő csoportja - azért jött létre, mert elfogadhatatlannak tartja a felsőoktatási törvény jelen formáját, a keretszámok drasztikus csökkentését és a tandíjak összegét - olvasható a szervezet Facebook-oldalán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz volt a Mátrai Erőműben, hárommillió eurós a kár

Közel 900 millió forint kárt okozott az a tűz, amely szerda hajnalban ütött ki a Mátrai Erőműben. Tovább olvasom