Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

A pécsi ámokfutó elmeállapotát figyelik

Elrendelte a Pécsi Városi Bíróság szerdán a tavaly novemberi, egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó pécsi egyetemi lövöldözéssel gyanúsított fiatalember elmeállapotának megfigyelését.

Hajdú István, a bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: az ügyben eljáró bíró a megfigyelést egy hónapra, az ügyészség indítványára rendelte el, mert az igazságügyi elmeszakértői vélemény szerint még ennyi idő szükséges ahhoz, hogy G. Ákos elmeállapotát megfigyeljék. Mindez Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) történik.

A bíróság elnöke hangsúlyozta, hogy az elmeállapot megfigyelése egy speciális intézkedés. Része azon vizsgálatnak, amelynek célja annak megállapítása, hogy a gyanúsított beszámítható vagy sem. Vagyis a döntés független a március 28-ig érvényben lévő előzetes letartóztatástól.

G. Ákost különleges biztonsági intézkedések közepette, kommandósok és kutyás őr kíséretével szállították a bíróságra.

Az MTI értesülése szerint a pécsi nyomozók kedden ismét megpróbálták kihallgatni a fiatalembert, de ő nem tett vallomást. Védője, Papp Gábor az MTI-nek szerdán azt mondta: álláspontja szerint különösebb indokolást nem igényel az, hogy egy zárt körülmények között, folyamatos orvosi megfigyelés alatt álló ember nincs olyan állapotban, hogy jelenleg vallomást tegyen. Hozzátette: ezt az eljárás során a férfi bármikor megteheti.

A védő hangsúlyozta: a bíróság álláspontja szerint is szükséges, hogy védencét - tekintettel állapotára - még egy hónapig az IMEI-ben folyamatos orvosi megfigyelés alatt tartsák.

Papp Gábor még decemberben az MTI-nek nyilatkozva elképzelhetőnek nevezte, hogy a fiatalember a jövőben vallomást fog tenni.

A 23 éves gyanúsított 2009. november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

Olvasóink írták

 • 5. bambinaXX 2010. január 13. 19:57
  „4! A Gere??”
 • 4. franzvon 2010. január 13. 17:37
  „Ez a villányi borászfamília?
  Elég baj nekik.”
 • 3. marcsi82 2010. január 13. 14:12
  „kedves dodó!Anyukának és Apukának az elkényeztetett kicsi fia .ÚGYGONDOLOM”
 • 2. dodó 2010. január 13. 12:13
  „Én az "elmeállapota" helyett arra lennék kíváncsi, kinek a kicsodája ez a kedves fiú?”
 • 1. favágó 2010. január 13. 11:55
  „És ez mennyibe is kerül az adó fizetőknek? Volt még a pisztolyban skuló! Az egyiket neki szánnám!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Junior Prima díjasok koncertsorozata

Négy Junior Prima díjas muzsikus mutatkozik be a fővárosi Bartók Emlékházban pénteken kezdődő… Tovább olvasom