Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

A pénz és élelemiány miatt hagyták el a három gyereket

Nem elhagyni akarták az asszony három gyerekét, hanem pénzt és élelmet próbáltak szerezni, ezt állította az olasz nyomozóknak a 26 éves Ina Caterina Remhof és 24 éves barátja, Sascha Schmidt - mondta el pénteken az északnyugat-olaszországi Aosta rendőrfőnöke, Salvatore Aprile.
A német pár, akiket csütörtökön találtak meg a rendőrök Aosta mellett, vasárnap egy pizzériában hagyta az asszony 10 hónapos és hatéves fiát, valamint négyéves lányát, majd eltűntek. Az egyik németül beszélő rendőrnek azt mondta a hatéves kisfiú később, hogy autóval jöttek, de kifogyott a benzin, ezért az út mentén hagyták a kocsit a közelben. A nyomozók megtalálták a kocsit, és később azt a szállót, ahol az asszony és a barátja két szobát foglaltak hitelkártyával, amelyről kiderült, hogy érvénytelen. A hotel vezetője szerint a múlt szombaton nagyon zavartnak, sőt riadtnak tűnt az asszony, és a gyerekek fáztak, amikor megérkeztek, mert alig volt ruha rajtuk.

Az olasz hatóságok a német rendőrségtől azt az információt kapták, hogy az asszonynak komoly kábítószeres problémái voltak, és a férfi, akivel eltűnt, nem a gyerekek apja. A német rendőrség azt is közölte, hogy a férfit zsarolás miatt elítélték, és nem tért vissza a börtönbe feltételes szabadon bocsátása végén. Az olasz hatóságok azt közölték, hogy a kocsiban talált dokumentumok arról árulkodtak, hogy a párnak komolya anyagi gondjai vannak, de azt tagadták, hogy találtak egy naplót, amelyben arról lehetne olvasni, hogy a pár öngyilkosságra készül.

Salvatore Aprile rendőrfőnök szerint a német nő zokogni kezdett a redőrségen. Később azt mondta a nyomozóknak, hogy kifogytak a pénzből, még a mobiljukat is eladták, hogy ennivalót tudjanak venni a gyerekeknek. A nő azt állította, hogy koldulni próbáltak és a szemeteskukákban valami élelmet találni, de semmi nem jött össze, ezért nem mentek vissza a gyerekekért, hanem arra vártak, hogy az olasz hatóságok majd gondoskodnak róluk, és hazaviszik őket Németországba az anyjához.

Időközben Olaszországba utaztak a németországi Olpe város ifjúságvédelmi szolgálatának munkatársai, hogy elvigyék a gyerekeket. Egyelőre nem tudni, hogy változtatnak-e elhatározásukon, miután előkerült a pár. Azt sem tudni, hogy Olaszországban és Németországban indítanak-e eljárást a 26 éves nő és 24 éves barátja ellen.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. április 24. 22:09
    „Szegény gyerekek. Miért kell így bánni velük?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KDNP szerint a szocik pénzelik a Jobbikot

A kormány a Jobbikot pénzeli, ugyanakkor a fogyatékos szervezeteknek járó támogatást még nem fizette ki - jelentette ki Soltész Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő. Tovább olvasom