Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

A pénzügyminiszter egyetért az uniós kritikákkal

Nem lehet figyelmen kívül hagyni az Európai Unió országjelentésének azt a figyelmeztetését, amely a költségvetési hiány túlzott mértékére utal – mondta László Csaba pénzügyminiszter.
László Csaba a Magyarországról készült jelentés gazdaságpolitikával összefüggő kérdéseiről tartott sajtótájékoztatót.

Elmondta: a jövő évi előrejelzésük továbbra sem változott, így az államháztartás hiányát 4,5 százalékra teszik a GDP arányában.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy az országjelentésben új kritikai elemként jelent meg, hogy a jövedelempolitikának a teljesítményekkel összhangban kell lennie.

László Csaba kijelentette: egyetértenek mindkét kritikával.

A szaktárca vezetője elmondta, hogy a költségvetés transzparenciájával kapcsolatban is kritika érte Magyarországot. Itt azonban már az első száznapos programban előrelépés történt, mivel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt-.-nél, valamint a Magyar Fejlesztési Banknál előírták a közbeszerzést.

László Csaba kitért arra is, hogy a magán-nyugdíjpénztáraknál a magas adminisztrációs terheket kifogásolta az országjelentés. Ebben a kérdésben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével közösen kell megoldást találni – mondta László Csaba.

(MTI)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri vizit a győri Philipsnél

Kiss Péter munkaügyi miniszter pénteken a Philips győri gyárába látogatott. A vendégnek… Tovább olvasom