Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

A pénzügyminiszter nem lát okot a lemondásra

A pénzügyminiszter nem lát okot arra, hogy ne végezze tovább a munkáját; Oszkó Péter közleményben reagált Ágh Péter fideszes képviselő pénteki felszólítására, miszerint mondjon le, mert "az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetését benyújtó pénzügyminiszter több száz millió forintért épít villát tudatosan törvénysértő módon".
Az építkezésnél a műszaki okokból felmerült problémák orvoslását Oszkó Péter maga kezdeményezte és mindvégig együttműködésre törekedett az önkormányzattal - olvasható a közleményben, amelyet a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya juttatott el pénteken az MTI-hez.

A kommüniké szerint a pénzügyminiszter ezért nem lát okot arra, hogy "az eddig is lelkiismeretesen ellátott feladatát ne végezze tovább". Úgy véli, felelősségteljes és átgondolt, az ország érdekeit messzemenően figyelembe vevő költségvetés került a parlament elé.

Oszkó Péter azon kíván munkálkodni, hogy a költségvetési tervezetet a parlament elfogadja, megszülessen az a költségvetési törvény, amely biztosítja Magyarország számára a stabilizáció folytatását, és megalapozza a válság utáni időszak gyorsabb növekedésének feltételeit - mutatnak rá. Mint hozzáteszik, a tárcavezető azt tekinti feladatának, hogy munkáját "mindenféle politikai érdekektől mentesen", kizárólag az ország haladását szolgáló pénzügypolitikát követve végezze.

Ágh Péter pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen lemondásra szólította fel a pénzügyminisztert, úgy fogalmazott, voltak különböző nyilatkozatok, amelyekben a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy kénytelen volt jogsértést elkövetni. A Fidesz álláspontja szerint azonban egy jogalkotónak éppen példát kellene mutatnia, hiszen neki különösen ügyelnie kell arra, hogy a jogszabályokat betartsák az emberek - mondta Ágh Péter.

A Magyar Nemzet a héten azt írta, hogy Oszkó Péter épülő házára nem adták ki a használatbavételi engedélyt, mert eltért az eredeti tervektől; az ügyet vizsgálja a II. kerületi polgármesteri hivatal. A lapban Oszkó Péter közölte, hogy két vonatkozásban valóban eltértek a tervektől. A pénzügyminiszter kijelentette: amennyiben megbüntetik, jogkövető állampolgárként tudomásul veszi, de bízik abban, hogy nem kell lebontani az épületet.

A tárcavezető a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában is nyilatkozott az ügyről, és azt mondta, hogy a statikus szerint veszélyes lett volna, ha épülő háza a meglévő építési engedély szerint épül fel. Elmondta: meglévő építési engedéllyel vette meg a telket, de építés közben kiderült, hogy pincét csak a ház fele alá terveztek, a másik fele alatt pedig feltöltött föld lett volna. A statikus szerint ez veszélyes lett volna, így kénytelen volt jogsértést elkövetni, s vállalni, hogy bírságot szabjanak ki rá - tette hozzá. Kitért arra is, hogy elkövetett egy másik szabálysértést is, mert az eredeti tervek szerint vízfüggönyt kellett volna építeni a homlokzatra, de ez nem valósul meg.

Olvasóink írták

 • 4. KolompárRómeó 2009. szeptember 27. 14:41
  „Ha rossz volt a terv, akkor kártérítést kell fizetnie a tervezőnek. Ki vette észre, hogy rossz a terv? Egy másik építész? Vagy maga Oszkó Péter? Nagyon zavaros ez az egész.”
 • 3. klj_54 2009. szeptember 26. 19:31
  „Majd ha Viki fijú is beengedi a médiát a lezárt rezidenciájába, akkor majd büfizhet a fityusz!”
 • 2. igazságkereső 2009. szeptember 26. 09:59
  „Már megint leszedték hozzászólásom! Ugyan kit zavart az igazság megírása?”
 • 1. bo 2009. szeptember 26. 09:26
  „"kénytelen volt jogsértést elkövetni" Kínában főbe is lőtték volna. Nem vagyok egy fityesz szimpatizáns (meg egyik sem), de most igazuk van, ez az egyiptomi székely igazán eltakarodhatna a 3.14csába, mondjuk a többi féreggel együtt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglőttek egy rendőrt a III. kerületben

Meglőttek egy rendőrt Budapest III. kerületében péntek este - közölte a rendőrség az MTI-vel. Tovább olvasom