Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A pesti szocialisták lezártnak tekintik a személyi ügyeket

Bizalmat kapott az a politika, amelyet az MSZP fővárosi vezetése képvisel - rögzíti az MSZP budapesti párttanácsának nyilatkozata, amelyet azt követően adtak ki, hogy a párttanács kedden este bizalmi szavazáson erősítette meg az MSZP fővárosi elnökségét.
A nyilatkozat kifejti, hogy párttanács 85 százalékos, elsöprő többséggel, titkos szavazással erősítette meg az MSZP budapesti elnökségét; ezzel pedig a testület "lezártnak tekinti a néhány fővárosi párttag által megfogalmazott, korábban a budapesti küldöttértekezlet által nagy többséggel meghozott személyi döntések újranyitását célzó javaslat körül kialakult helyzetet".

Burány Sándor, a fővárosi szocialisták elnöke a párttanács rendkívüli üléséről az MTI-nek azt mondta: az MSZP fővárosi elnöksége maga kért bizalmi szavazást saját maga ellen a párttanács rendkívüli ülésén, és nagy többséggel megkapta a bizalmat.

Elmondta: a 44 tagú párttanács 40 szavazati joggal rendelkező tagjából 34 szavazott teljes bizalmat a budapesti elnökségnek.

Az ülést Burány Sándor hívta össze, mivel a központi alapszervezet - amelyben azok a budapesti párttagok vannak, akik nem a lakóhelyük szerinti pártszervezetben akarnak politizálni - több tagja kezdeményezte a hónapokkal ezelőtt véglegesített és elfogadott fővárosi választási lista újragondolását.

Farkas Péter XVII. kerületi elnökségi tag pedig aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy Burány Sándor és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes azonnali hatállyal mondjanak le budapesti párttisztségeikről és fővárosi önkormányzati tisztségeikről, s november közepéig hívják össze a budapesti küldöttértekezletet.

A rendkívüli párttanács előtt még a két vezetőt kritizáló erők is úgy vélték az MTI-nek, hogy a tanácskozáson nem kaphat hivatalos többséget a budapesti vezetés leváltása.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2009. október 06. 21:44
    „Ez jó!
    Van még 34, aki bízik bennük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem akart fizetni az autós, elgázolta a benzinkutast

Nem akart fizetni az a külföldi rendszámú járművel közlekedő autóvezető, aki miután az egyik kutas… Tovább olvasom