Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A Pick után a Herz is az OTP vezéré

Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Csányi Sándor cégcsoportjához tartozó Bonafarm Zrt. 100 százalékos közvetlen irányítást szerezzen a felszámolás alatt álló Herz Szalámigyár Zrt. vagyoni értékű jogai, ingóságai, készletei és ingatlanai felett - közölte a GVH hétfőn.
A hivatal a versenytörvény alapján engedélyezte a fúziót a takarmány előállítással és állattenyésztéssel foglalkozó Bonafarm Zrt. és a Herz Szalámigyár Zrt. között. A versenyhatóság megállapítása szerint az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon, a felvásárlásból nem következkezik gazdasági erőfölény kilakulása vagy megerősödése - olvasható a közleményben.

A Bonafarm Zrt. 2009. december 1-én vásárolta meg a felszámolás alatt álló Herz Zrt. vagyoni értékű jogait, ingóságait, készleteit és ingatlanait magában foglaló vállalkozásrészének 100 százalékát.

A versenytörvény értelmében a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélye szükséges, ha valamennyi érintett vállalkozás-csoport előző üzleti évben elért nettó árbevétele együttesen a tizenötmilliárd forintot meghaladja. Az engedélyezési eljárás akkor is szükséges, az érintett vállalkozás csoportok között legalább két olyan vállalkozás van, melynek az előző évi nettó árbevétele meghaladja az ötszázmillió forintot. Az érintett vállalkozás-csoportok esetében mindkét feltétel fennállt.

Az összefonódásban részt vevő felek tevékenységei között - a Bonafarmhoz tartozó Pick Zrt. révén - csak a húsipari szárazáruk gyártása tekintetében van átfedés - állapította meg a GVH.

A két vállalkozás közötti verseny a szalámi szegmensen valamivel erősebbnek mutatkozott ugyan, mint a tágabb szárazáru szegmensen, azonban a két szegmens közötti verseny piaci adatok elemzése alapján fennáll.

A GVH arra a következtetésre jutott, hogy a Herz termelésének leállása óta a Pick pozíciója megerősödött ugyan, azonban a kiskereskedelmi láncok saját nevükön kínált szalámi- és kolbászféléi és a többi piaci szereplő megfelelően erős versenyt támasztanak a vállalkozással szemben.

A Pick szegedi gyára hatékonyabban termel, mint korábban a Herz budapesti termelőegysége, és ez önmagában képes mérsékelni a Herz termékek árait - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 6. Power 2010. március 09. 14:32
  „Csányi úr mindig jól jár. Mások az OTP-n veszítenek, még azt sem kapják vissza, amit befizettek.”
 • 5. hamankato 2010. március 09. 13:41
  „Wazze!

  DE Ő JOBBOLDALI!

  Mi a bajotok akkor vele?Már ő sem jó?Viki barátja!!!!!!!!”
 • 4. sbert 2010. március 08. 17:58
  „Csányi Elvtárs!
  Gyűn a NÉP érted is....”
 • 3. .suhym. 2010. március 08. 17:30
  „Gratuláció Csányinak, hogy ilyen ügyes üzletember,
  DE
  ma találkoztam valakivel, aki 18 éve dolgozik a PICK-ben és mesélte, hogy a netto fizetése annyi, mint 10 évvel ezelőtt volt. Húsfeldolgozó szakmunkás, szalagban dolgozik a netto 60-70 ezerért!”
 • 2. KolompárRómeó 2010. március 08. 16:57
  „Fussa az OTP ilyen-olyan-amolyan díjaiból, az egyoldalú szerződésmódosításokból és az áron aluli állatfelvásárlási árakból.”
 • 1. IVY 2010. március 08. 16:43
  „....i csányi!
  A melósaid meg éhbérért güriznek 3 műszakban!
  Így aztán lehet gyárakat adni-venni!!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Razziáznak a környezetvédelmisek

Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség március 8-tól március… Tovább olvasom