Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

A plázastop után még szigorúbb előírások jöhetnek

Legalábbis erre számít a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnöke, Gyulay-Korpos Gyula.
Néhány kisebb beruházással kapcsolatos kérelem már érkezett a plázatilalom alóli felmentésről döntő bizottság elé és két-három nagyobb bevásárlóközpont-fejlesztő is az iratok beadására készül - írja a Népszabadság szombati számában Gyulay-Korpos Gyulára, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnökére hivatkozva.

Az elnök szerint a figyelem most a nagy budapesti fejlesztések engedélyezésével kapcsolatos döntésekre irányul.

Gyulay-Korpos Gyula bizonytalannak ítéli a helyzetet, mert a megjelent végrehajtási rendelet ellenére nem tisztázódtak a bírálat szempontjai és számos fogalom nem teljesen világos. Kérdéses, hogy a már meglévő kereskedelmi egységek összevonásával kialakuló 300 négyzetméter feletti egységekre is kiterjed-e az engedélyezési kötelezettség. A szövetség elnöke fontosnak tartaná - olvasható a Népszabadságban -, hogy a beruházás helyszínét és körülményeit jobban ismerő önkormányzatok véleményét is figyelembe vegyék a végleges döntés előtt.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnöke arra számít, hogy a plázatilalom lejárta után az eddig érvényes és amúgy is szigorú előírásoknál keményebbeket léptetnek életbe.

Olvasóink írták

 • 6. bambinaXX 2012. február 26. 09:52
  „2,5 tavimaszlag! én azért érzek némi iróniát.. bár lehet, tévedek. ;)
  árkádban nem akartam "beadni" gyerekeimet a játszóba, tele volt segílyessel.. tényleg mindenki oda jár.
  4! de csak ideig-óráig ad munkát, majd 100milliós körbetartozást generál: egyesek offshore-cégeken kimentik a pénzüket, sokanmások viszont belerokkannak. anyagilag és mindenhogy.
  3! Egyetértek, de légy elnéző: más sem ömlik ránk a médiából, csak: légy trendi, extrákkal felszerelt, műkeblű.. sokan bedőlnek ennek. legfőképp olyanok, kiknek nincsen ÉRTÉKrendjük, otthonról hozott. A médiából készenkapják.. trend ez is, bár szomorú.”
 • 5. tavimaszlag 2012. február 25. 14:29
  „3: a fiatal trendi nők szeretnek vásárolni, elég baj, ha egy nő nem divatos, csinos, ápolt! Sőt a párjára és a gyerekére is igényes efy modern nő! minden ember költ ruhára, jövedeleme átlagos, figyelni kell a leárazásokat és csak jó izlés kell, kajára mindenki költ! Vagy savanyú a szőlő? Tanulni majd dolgozni! Nem síránkozni!”
 • 4. újratöltve 2012. február 25. 14:06
  „3. igazságkereső 2012.02.25. 11:46.. Az építés magyar embereknek MUNKÁT biztosít, magyar és külhoni emberek vásárolnak, és csak akkor építtet valaki ha megéri! A kifosztott magyar emberekkel van tele ma is, mert csak ott lehet olcsón vásárolni!”
 • 3. igazságkereső 2012. február 25. 11:46
  „#2. tavimaszlag! Bizonyára a 9.699.353 magyar polgár közül Ön az a személy, aki még belefér abba a néhány százezerbe, akik még meg is engedhetik maguknak a nagyképűen leírt shoppingolást, ruhatár felújítást, és minden olyan mást, amelynek lehetőségeitől a gyurcsányi ámokfutás 6 éve (2004-2010) rendesen meg is fosztotta a magyar lakosságot! Tehát ha kérhetném, kicsit kisebb arccal és szerényebben szíveskedjen fogalmazni, köszönöm!”
 • 2. tavimaszlag 2012. február 25. 10:44
  „Lukrécia: Tanyán, faluban esetleg! De a városok szerves része a plaza, a bevásárlókp! Tegnap pl. egész du. shoppingoltam , tavvaszi ruhatárunkat újítottuk fel, meg kaját is vettünk, sőt vacsiztunk is! Te hol veszel ruhát?:-) moziba sem jársz? stb...”
 • 1. lukrecia 2012. február 25. 08:18
  „Plázák nélkül még lehet élni. Termelő vállalatok hiánya az aggasztó.
  Jellemző a magyar felső vezetésre, médiára, csak a plázákért futnak mindig újabb , és újabb köröket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A házasság előtti szex ellen küzdenének

Károsnak tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatokat a pénteken megalakult Magyar… Tovább olvasom