Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

A pofonok földje

Képzeljenek el egy vígjátékot, amelyben Jackie Chan és Buster Keaton találkozik Quentin Tarantinóval és Tapsi hapsival.
rendező: Stephen Chow

forgatókönyvíró: Stephen Chow, Tsang Kan Cheong, Xin Huo, Chan Man Keung
operatőr: Hang-Sang Poon
zene: Raymond Wong
producer: Stephen Chow, Jeffrey Lau
vágó: Angie Lam

szereplő(k):
Stephen Chow (Sing)
Wah Yuen (háziúr)
Kwok Kuen Chan (Sum)
Qiu Yuen (házinéni)
Dong Zhi Hua (Donut)
Xing Yu (Coolie)

A film sztorija

Szutyok köz szegény lakói békésen élnék borzasztó életüket, ha nem zavarná meg őket néhány kegyetlen bandita. A Szutyok köziek addig csupán a házinéni önkényeskedését, üvöltözését és csúf hajcsavaróit voltak kénytelenek elviselni, de mert a házbérfizetést úgyis mindig ellógták, ezekért sem haragudtak rá.

A Baltás banda felbukkanása azonban már más eset: egész Hongkong tőlük fél: ha ők védelmi pénzt követelnek, csak a nagyhatalmú Kung-fu Mesterek vagy a komplett bolondok szállnának szembe velük. Szerencsére mindkettőből akad erre néhány. A Baltás banda tagjai hozzászoktak a gyors sikerhez - és most a legváratlanabb helyzetekben kénytelenek megtanulni, milyen a kudarc íze. A banda újabb és újabb, egyre különlegesebb képességű harcost, bérgyilkost és vak zenészt küld a Szutyok köz lakói ellen, ám mindegyik verve távozik. A főbalta ekkor szerződteti Szinget, a kisstílű tolvajt, aki már úgyis nagyon régen szeretne hivatásos bérgyilkossá előlépni. Hátha neki sikerül, ami a többieknek. És természetesen - neki sem sikerül. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Adamovics Anna

"A film tehát a nyomornegyed és a triád mindent elsöprő háborúját meséli
el, de nem a szokásos módon, a lenyűgöző harcjelenetek közt ugyanis mindig jut idő egy-egy zseniális poénra, mindemellett a félelmetes látványorgia is csak azt támasztja alá, hogy nehezen besorolható, ám annál szórakoztatóbb, szinte a zsenialitást ostromló filmmel van dolgunk.

A pofonok földje nem mellesleg bevételi rekordokat döntött hazájában és valószínűsíthetően gyorsan és nem véletlenül terjedő keleti filmes-kultusz keltette hullámot meglovagolva világszerte hirdeti, mely irányba kellene nyúlnia Hollywoodnak vérfrissítést keresni."
A teljes cikk

mozinet.hu - Mo

"A legmókásabb pillanatokkal egyértelműen a vizuálisan felturbózott akciójelenetek szolgálnak, de Szing csetlése-botlása és a kerület furcsa lakóinak ténykedése is jó pár kellemes perccel szolgál majd a játékidő során.

A jellegzetes kelti vonások és a szokatlan, animált humorforrás adják Chow munkájának sava-borsát, mely sokak számára elsőre bizonyára egészen furcsa élményt fog jelenteni. Ám ha túltesszük magunkat a kezdeti sokkon, akkor igazán élvezetes szórakozás kerekedhet A pofonok földjéből, és mint ahogyan azt a bevezetőben már jeleztem: tessék csak nyugodtan hátradőlni és röhögni!"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmes bakik százszámra

Hány hibát követnek el a sok százmillió dollár összköltségvetésű filmek rendezői pusztán figyelmetlenségből? Ötöt-hatot? Kapaszkodjanak meg: általában több mint százat. A Csillagok Háborúja legújabb epizódja, A sithek bosszúja még csak 23 bakinál tart, de a szám napról napra nő. A bakivadászat éles szemet, elhivatottságot és nagy adag őrültséget igényel. Tovább olvasom