Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

A polgárőrségek működési feltételeit szigoríthatja ma a parlament

Az Országgyűlés mai ülésnapján dönthet a polgárőrségek működési feltételeinek szigorításáról, és emellett tovább tárgyalhatja például az úgynevezett egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság felállítására vonatkozó kormánypárti javaslatot is.
A képviselők az Országgyűlés emberi jogi bizottságának előterjesztése alapján határozhatnak a polgárőrségről szóló törvény közterületek rendjének fenntartását célzó módosításáról. A változtatásokkal rögzítenék, hogy a polgárőrség csak a rendőrséggel kötött írásbeli megállapodás alapján, ellentétes szerződés hiányában kizárólag saját székhelyén végezheti tevékenységét.

A Ház szintén ma szavazhat a bunyevác kisebbségi népcsoport hivatalos elismerését kezdeményező országos népi kezdeményezésről, valamint a Herendi Porcelánmanufaktúra tartós, közvetlen állami tulajdonba vételéről. Voksolás várható számos egyéb indítványhoz, így például a kormány- és köztisztviselők felmenthetőségét újraszabályozó előterjesztéshez benyújtott módosító javaslatokról is.

A határozathozatalok után általános vita kezdődhet a fideszes L. Simon Lászlónak a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet létrehozásáról szóló javaslatáról. A parlament emellett megtárgyalhatja az egyenruhás bűnözés hátterét feltárni hivatott eseti bizottság létrehozásához benyújtott módosító indítványokat is.

Olvasóink írták

 • 5. maros50 2011. május 17. 07:18
  „dodó!
  Ne beszéljél félre! A lényeg az,hogy a jobbik polgárörsége a törvény szígorításával megszünik,megjegyzem joggal!”
 • 4. gardiola 2011. május 16. 20:36
  „......

  Tanmese elgondolkodtató!!!

  Egy motoros jegyzete:

  "Túrázásaink során a székelyderzsi Erődtemplom falánál induláshoz készülődtünk, amikor megállt mellettünk egy fekete ruhás, fejkendős, hajlott hátú néni. Egészséget kívánt, majd megkérdezte honnan jöttünk. Amikor válaszoltunk, ezt kérdezte:
  -És Magyar ...tovább >>ország tényleg olyan szép, amilyennek mondják?
  Nem várta meg a választ, hanem hiba nélkül elmondott egy hosszas Petőfi idézetet..
  Azután elmondta, hogy 88 éves az idén. És hogy fogadjunk el tőle valamit. A szatyrában volt pár tojás és négy, azaz négy szelet kalács. Ebből kettőt nekünk adott, hogy osszuk el. Egészséget kívánt, és elcsoszogott.
  Egy büdös kukkot nem tudtunk szólni. Én pedig leültem a székelyderzsi Erődtemplom falához, és olyat tettem, ami rohadtul nem illik bele egy 40 körüli, erősen borostás túramotoros imidzsébe.
  És arra gondoltam, hogy az itthoni, magukat bal és jobboldali politikusnak nevező, gátlástalan gazemberek, akik fröcsögő nyállal próbálják fekete-fehérre mosni az agyunkat, akik megosztanak, nem összekötnek, akik személyes érdekharcukkal több kárt okoznak ennek az országnak, mint eddig bárki. Csak egyetlen egyszer jönnének el ide, és hallgatnák meg, ahogy egy 88 éves, görbe hátú öregasszony ŐSZINTÉN Petőfit szaval a boltból hazafelé, és négy szelet kalácsból kettőt odaad vadidegen embereknek. Talán elszégyellnék magukat, pont úgy, ahogy akkor, ott, én. Talán elgondolkoznának azon, hogy vajon ki és miért tette őket oda, ahol vannak, és hogy mi dolguk a világban." Küldd tovább hadd járja be a világot és olvassa minden igaz magyar lelkű ember!”
 • 3. dodó 2011. május 16. 11:07
  „Érdekes módon ezt az öt napos hírt még nem olvasták a DM-nél:

  Helybenhagyta az első fokon eljáró Egri Városi Bíróság ítéletét április 28-án kelt végzésében a Heves Megyei Bíróság. Eszes Tamás és társai ellen garázdaság miatt indított eljárást a másodfokon eljáró bíróság megszüntette, az ügyben keletkezett eljárási költséget pedig a Magyar Államnak kell kifizetnie.

  Megszüntette a garázdaság miatt indult eljárást másodfokon is a bíróság a Gyöngyöspatán április 22-én őrizetbe vett nyolc emberrel szemben. A rendőrség szerint a Véderő nevű szervezet kiképzőtáborába érkezők riadalmat keltettek az ott élőkben, ezért indult eljárás velük szemben. A bíróság azonban úgy ítélte meg, nem követtek el garázdaságot.
  A végzésben bíróság megjegyezte, hogy a szabálysértési hatóság által csatolt jelentések sem írnak le szabálysértésként értékelhető cselekménysort, csak az igazoltatás tényét rögzítik és az eljárás alá vont személyek ruházatát.”
 • 2. kontrapista 2011. május 16. 10:49
  „Mi bunyevácok nem vagyunk horvátok, még kevésbé szerbek. Az említett " nagyok" mindig is ki akartak bennünket sajátítani, de eddig sikertelenül. Ezért is van szükségünk a Magyar Országgyűllés pozitív határozatára ügyünkben, de az sem mellékes, hogy népünk mindig is a magyar oldalon érezte magát otthon.”
 • 1. papsajt 2011. május 16. 07:57
  „"Ez a nő 6:40-től 11:10-ig megmondja a frankót" !

  http://www.youtube.com/watch?v=fWQZ2-mNNp8”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új Btk. a kábítószereseknek csak egyszer engedné az elterelést választani

A 2013-tól a tervek szerint hatályba lépő új büntető törvénykönyv (Btk.) a kábítószer-bűnözésnél… Tovább olvasom