Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A pólus-

programról

a kamarában

Beszéljük meg! című fórumsorozata keretében a megyei kereskedelmi és iparkamara tegnap Fejlesztési pólus Győr címmel tartott konferenciát és ahhoz kapcsolódóan együttműködési megállapodást írt alá az egyetemmel, több gazdasági szervezettel.
Mihalicz Antal, a kamara elnöke köszöntőjében elmondta: a fórum megszervezésének az volt a célja, hogy a kamarai tagokat s más érdeklődőket az autóipari pólus programjáról tájékoztassa. Úgy véli, a kamarának mint a gazdaság önkormányzatának az a feladata, hogy koordinálása révén elérje, a vállalkozások profitáljanak a pólusszerepből adódó lehetőségekből. A kamara ezért konzorciális szerződést kötött a győri egyetemmel, a helyi ipari parkot működtető céggel, az Innonet kht.-val és a Pannon Autóipari Klaszterrel. A felek vállalták, hogy együttműködnek a fontos projektek kidolgozásában. A megállapodást Mihalicz Antal, dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora, Balogh László, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezetője, Budavári László, az Innonet kht. ügyvezetője és Kabács Zoltán klasztermenedzser írta alá.
Balogh József győri polgármester is megerősítette: a város fejlődése eddig is és ezután is erős iparára épült, épülhet, ezért számít a kamara közreműködésére. Szűcs Erika miniszteri biztos előadásában arról beszélt, hogy az Új Magyarország programba célkitűzésként került be a helyi tudományos, civil, gazdasági szereplők összefogása. Várfalvi Andrea, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal főosztályvezető-helyettese leszögezte: a hivatal is stratégiai szövetségesének tekinti a gazdasági kamarákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a véleménye a soproni borok sikeréről?

Tovább olvasom