Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

A Pro Urbe nem terjesztené ki a kerékbilincs-rendeletet

Négy módosító javaslattal érkezik a mai győri közgyűlésre a Pro Urbe- frakció. Erről Bárány István frakció- vezető és Szabó Jenő önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtót tegnap.
Az ingatlanfejlesztők és az önkormányzat együttműködéséről új fejlesztési területek megnyitása esetén című előterjesztéshez kapcsolódóan azt a módosító indítványt fűzi a frakció, hogy egy-egy terület fejlesztésénél már a szerződéskötési és tervezési folyamatokba is vonják be a részönkormányzatot, illetve az adott körzet képviselőjét. A jelenlegi tervezet szerint ugyanis csak a fejlesztés után mondhatna véleményt a körzet testülete a területüket érintő fejlesztésről – mondta Szabó Jenő. Hozzátette: a kifogásolt előterjesztés szerint a folyamatokba egyedül a polgármesternek lenne joga beleszólni.
Bárány István a kerékbilincs egész városra vonatkozó kiterjesztése ellen emelt szót, mert szerinte mások az élethelyzetek a különböző városrészekben. Nem indokolt például, hogy egy Győr peremkerületén parkoló autót megbilincseljenek, ha épp nem jó helyen parkol. A frakcióvezető kiemelte ugyanakkor, hogy nem bizonyult jó megoldásnak a 63 belvárosi parkolóhely zárolása, ezeket vissza kellene adni az autósoknak. Ennek oka az is, hogy eddig nem készült el a járda bővítése. – A tudatformálással együtt a technikai feltételeket is javítani kellene – fogalmazott Bárány István.
A frakcióvezető egy rendeletmódosításra is kitért. Javasolják, hogy a közterület-foglalás díjtéte-

lét csak egy szempont szerint határozzák meg a jövőben. Bárány István példaként felhozott egy vendéglőt, mely a nyári időszakban a teraszért is fizeti a bérleti díjat és az előtetőért is, amit a terasz magában foglal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy vélekedik a VOLT Fesztiválról?

Tovább olvasom