Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

A PSZÁF elnökével találkoztak LMP-s politikusok

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy Magyarország elemi érdeke a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának fenntartása.
LMP-s politikusok, Schiffer András frakcióvezető, Scheiring Gábor a párt gazdasági kabinetjének vezetője és Ertsey Katalin, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának tagja szakmailag tartalmas és mindkét fél számára hasznos megbeszélést folytatott Szász Károllyal, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökével és munkatársaival - írta a párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. A szöveg szerint a felek őszinte eszmecserét folytattak a hazai és az európai pénzügyi rendszer problémáiról.

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy Magyarország elemi érdeke a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának fenntartása. Az LMP politikusai azon véleményüket fejtették ki, hogy a hitelválsággal kapcsolatban az elmúlt évtized teljes politikai elitjét felelősség terheli. A közlemény úgy fogalmaz, hogy az LMP szerint mielőbbi fordulatra van szükség; a kiszolgáltatottság csökkentése és a stabilitás érdekében szakítani kell az elmúlt évtizedek pénzügypolitikájával.

A tárgyaláson az LMP ismertette a lakáscélú devizahitelekre vonatkozó kamatplafon törvényjavaslatát, amit hétfőn az Országgyűlésben önálló indítványként kívánt tárgysorozatba vetetni.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. november 16. 10:17
    „A találkozás és tanácskozás örvendetes dolog, a párbeszéd többnyire előre mutató is lehet, de egyáltalán tesznek -e kísérletet a devizát nem is látott "svájci frank alapú"-nak elnevezett, bankok által végrehajtott indexálási trükk okoztam, a havi törlesztőrészleteket ennek következtében megduplázott fizetési kötelezettség eredeti összegének visszaállítására?!!A látványtervezésből már elég lenne, a valóban segítő és előremutató pénzügyi lépésekre lenne itt szükség, nem pedig a bankok további "sikolyszimfóniáira",hiszen a maguk által előidézett helyzet következtében nem veszteségesek lettek,ahogy ezt ők beállítani igyekeznek, hanem a nyereségeik csökkentek némiképp, miközben a lakosság az ő "áldásos" tevékenységük következtében fizetésképtelenné vált! Miből is kellene tudnia fizetni a lakosságnak a 2008 ősze óta nem változott fizetéséből- már akinek van egyáltalán munkája és fizetése!- a bankok által egyoldalúan , közel duplájára emelt havi törlesztőrészletet?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróság előtt a gyáli gyilkosság vádlottja

Előre kitervelt módon, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség azt a… Tovább olvasom