Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A rangadók rangadója

Vasárnap 18 órától a női bajnokság csúcsrangadóját játsszák a soproni MKB-arénában. A feljövőben lévő MKB-Euroleasing a címvédő, idén még veretlen MiZo-Pécs együttesét fogadja.

Kosárlabda A szurkolókban is bíznak

A soproniak mestere, Natalia Hejková a sérült centerek közül Blahuskovára nem számíthat, s Matovic játéka is kérdéses. „Nagyon fontos lenne, hogy Matovic pályára lépjen, ugyanis a Pécs nagyon erős a palánk alatt. Kulcskérdés, mennyire tudjuk kiszorítani centereiket, ráadásul jó lenne, ha mindenki visszakerülne saját helyére. A Pécsről köztudott, hogy nagyon egységes, szervezett csapat, s elsősorban ennek köszönheti sikereit. A három győzelem után érezhetően felszabadultak a lányok a nyomás alól. Úgy érzem, meccsről meccsre jobbak vagyunk. Ez áll a Schio elleni meccsre is, leszámítva az első negyed gyenge védekezését. A Pécs ellen nem szabad az elején »elaludni«. Közönségünk segítségével mindent megpróbálunk annak érdekében, hogy megállítsuk a pécsieket. Nehéz, nagyon nehéz lesz, de ha Matovic játszik, a szurkolók pedig segítenek a lányoknak, sikerülhet.”

Sopronban is a győzelemért

Rátgéber Lászlónak, a hazai bajnokságban és az Euroligában idén még veretlen pécsiek mesterének is van gondja. A MiZónál a mezőnyben szereplő kosarasok játéka kérdéses: „Vicky Johnson és Fegyverneky Zsófia játéka bizonytalan. Az amerikai nem is játszott a Prága ellen, Fegyvernekynek pedig – aki kiválóan kosarazott csütörtökön – a térde nincs rendben. Azért nagyon nehéz felkészülni a Sopronból, mert az ember nem tudhatja, honnan, kitől jöhet a veszély. Kitűnően összerakott csapat az MKB, s ha mondjuk a Cserny, Eördögh, Károlyi trióra készül az ember, akkor nem szóltunk a kontinens egyik legtehetségesebb fiatal játékosáról, Gorbunováról vagy Hontiról. Nikki Teasleyt még nem is említettem. Erős a Sopron, ráadásul lendületben van, de úgy gondolom, azt Sopronban is elismerik: a Pécs mindig és mindenütt nyerni akar, s vasárnap sem lesz ez másként. Döntő lehet, hogy sikerül-e akaratunkat rákényszeríteni ellenfelünkre, s tudjuk-e irányítani, kontrollálni a játékot. Ha ez sikerül, és kompletten tudunk felállni, nyerhetünk.”

Helycserés támadás

Károlyi Andrea és Vajda Anna, a válogatott két kiválósága az előző évadban is játszott egymás ellen a Sopron–Pécs csúcsrangadókon. Időközben azonban mindketten csapatot cseréltek. Károlyi éveken át volt meghatározó játékosa a pécsi csapatnak, most korábbi társai ellen készül a Schio ellen remeklő játékos: „Egyelőre nem érzek semmit a vasárnapi meccsel kapcsolatban, de a mérkőzés napján biztos furcsa lesz szembesülni vele, hogy azok ellen kell játszanom, akikkel éveken át együtt kosaraztam. Profi vagyok, nekem most a Sopron sikere a legfontosabb. Bízom benne, hogy a három siker feldobta annyira a csapatot, hogy folytassa a sorozatot. Remek hangulatú és nagyon magas színvonalú mérkőzést várok, melyen győzzön a jobb!”
Vajda Anna műtét után lábadozik. A fiatal játékos az elmúlt években jó párszor megörvendeztette kitűnő produkcióval a soproni közönséget, de most a Pécs játékosaként látogat Sopronba. „Örülök, hogy végre játszhatok, de a hosszú kihagyás miatt érthető, hogy egyelőre csak percekre szállok be. Csütörtökön volt fél éve, hogy megoperáltak, s amellett, hogy játékba kell lendüljek, meg kell szoknom a pécsi felfogást, mentalitást. Kedvesek, türelmesek velem, nem siettetnek semmit, s ez megnyugtató. Ami a vasárnapi mérkőzést illeti, nagyon nehéz lesz, de borzasztó fontos a bajnokság kimenetele szempontjából, s ezt nyilván mindkét fél pontosan tudja, úgyhogy óriási lesz a tét. Veretlenségünk megőrzéséért utazunk Sopronba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaáll a vényfelírás rendje

2006. január elsejétől újra a korábbi gyakorlat szerint írhatnak fel recepteket az orvosok. Tovább olvasom