Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

A rasszizmus ellen

Labdarúgás

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége egy rasszizmus elleni közleményt fogadott el tegnapi rendkívüli ülésén, amelyet a múlt szombati MTK–Újpest bajnoki mérkőzésen tapasztalt antiszemita megnyilvánulások miatt hívtak össze.


Az állásfoglalásban az MLSZ „kezdeményezi a Belügyminisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, a Nemzeti Sporthivatal, az Ombudsmani Hivatal, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Labdarúgó Liga közötti ad hoc bizottság létrehozását, hogy hatékony együttműködést folytassanak a lelátói rasszizmus és erőszak leküzdésére”. Ezenfelül súlyos szankciókat – akár az országos keretből való kizárást – helyezett kilátásba az elnökség azon játékvezetők ellen, akik a jövőben a szabályokban foglaltakat figyelmen kívül hagyják. Az előírások szerint a találkozót fel kell függeszteni, amennyiben erőszakos cselekmény vagy rasszista megnyilvánulás történik a lelátón, s ha a helyzet a felszólítás ellenére sem változik, akkor a bírónak le kell fújnia a találkozót.
„ Eltökéltek vagyunk, mert a rasszizmus megmérgezi a sportot. Éppen ezért tavasszal fair play, illetve rasszizmusellenes kampányt indítunk. Sajnos jelenleg nem megfelelő a jogi háttér, mert nincsenek megfelelő szankciók. Ezen kellene változtatnia az ad hoc bizottságnak” – mondta Bozóky Imre, az MLSZ elnöke.
Az elnökségi ülésen kiderült az is, hogy összejött a szükséges 34 aláírás, így december 21-én lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség rendkívüli közgyűlése.
„ Addigra minden vitás kérdést rendezni kell, így a kapitánykérdést is, hogy a 2006-os esztendőben végre csak a szakmával foglalkozzunk az új székházban, melyet vélhetően januárban vehetünk birtokba. Ebben az elnökség minden tagja egyetértett” – tette hozzá Bozóky.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Davis-kupa: Biztos a történelmi siker

Mindenképpen történelmi siker születik a ma kezdődő Davis-kupa pozsonyi döntőjében: a világszerte… Tovább olvasom