Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

A rendőrökről Kóka a koalícióról Mikola: Nemzeti egészségbiztosítót! KDNP: Családi

adózást! Beszakadt bányató Elhunyt

Madaras József

Budapest» A rendőröket egy köztársaságban nem bevonni kell a politikai csatározásokba, hanem megvédeni őket attól; nem támadni, hanem támogatni kell őket, nem becsmérelni, hanem becsülni – írta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendőrök napja alkalmából kedden kiadott közleményében. A Fidesz szerint a miniszterelnök újabb tanújelét adta annak, hogy fogalma sincs arról, mit jelent az a szó: jogállam – közölte Balog Zoltán fideszes képviselő.

Budapest» Megújulásra szorul a koalíció mqködése, ezért az SZDSZ elnöke egyeztetést kezdeményez Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, a szocialisták elnökével – jelentette be Kóka János kedden. Fel kell rázni a kormánykoalíciót, hogy következetesen menjen végig a reformok útján – mondta a kisebbik kormányzó párt elnöke.
Budapest» A Fidesz hamarosan törvényjavaslatban kezdeményezi egy önálló, parlamenti felügyelet alatt álló nemzeti egészségbiztosító létrehozását – mondta tegnap Mikola István, az egészségügyi bizottság fideszes alelnöke. A politikus közölte: az egészségbiztosító önálló, önfenntartó intézet lenne, hasonlóan más nemzeti intézményekhez.
Budapest» A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kedden benyújtotta a családi adózásról szóló törvényjavaslatát az Országgyqlésnek – mondta a párt elnöke tegnap. Semjén Zsolt közölte: a javaslat nyolc törvény módosítását tartalmazza. A javaslat célja a jelenlegi kedvezőtlen demográfiai helyzet megfordítása – mondta.
Veszprém» Beszakadt egy bányató Sümeg és Nyirád községek között, s az alatta lévő régi bányavágatokban eltqnt mintegy 35–40 ezer köbméternyi víz; a történtek óta nem találnak egy embert, aki a feltételezések szerint a tónál horgászott, amikor a meder beszakadt – közölte a rendőrség kedden. A 34 éves férfit két napja mintegy 70 polgárőr és rendőr keresi.
Budapest» Életének 70. évében kedden elhunyt Madaras József színmqvész. Madaras Józsefet az Oktatási és Kulturális Minisztérium saját halottjának tekinti. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas, régóta beteg színmqvészt a pilisi Máriahalom községben, egy magánpanzióban a szobájában, az asztalra borulva találták kedden délelőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városfejlesztés

Sopron Munkatársunktól Tovább olvasom