Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

A rendőr-akadémia tervei

Lamperth Mónika belügyminiszter volt a vendége tegnap Bécs városának és Kismartonnak, ahol fogadta őt osztrák kollégája, Ernst Strasser. A két miniszter a Közép-európai Rendőr-akadémia képzési munkáját elősegítő közös stratégiai tervről állapodott meg.
A Közép-európai Rendőr-akadémia tíz évvel ezelőtt alakult meg Ausztria és Magyarország részvételével. Időközben Csehország, Lengyelország, Németország, Svájc, Szlovákia és Szlovénia is csatlakozott a közös oktatási programhoz. A tegnapi megbeszéléseken az akadémia képzési tervének kidolgozása mellett közös akciókról is megállapodtak, amelyeket a határőrizeti és egyéb rendészeti területeken hajtanak majd végre. A határokon átnyúló együttműködés célja a szervezett bűnüldözés elleni közös fellépés. Az elképzelések szerint rövidesen osztrák határőrök részvételével gyakorlatokat tartanak a magyar – román határszakaszon is.
Tegnap reggel Lamperth Mónika Bécsben Michael Haupllal, Bécs főpolgármesterével is találkozott. Ezután Kismartonba utazott, ahol Hans Niessl tartományi elöljáró fogadta.
Mint arról a Kisalföld beszámolt, nemrégiben Sopronban tartották meg a Közép-európai Rendőr-akadémia legújabb szemináriumát, amelyen nyolc ország rendőr- és határőrhallgatói vettek részt. Programjaikban bűnügyi és felderítőfeladatok szerepeltek, továbbá megismerkedtek az Európai Unió határainak őrizeti és forgalmi rendjével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napközis horgásztábor

A Nádorvárosi Horgászegyesület megfelelő számú jelentkező mellett napközis horgásztábort szervez… Tovább olvasom