Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -5°C | 4°C Még több cikk.

A rendőrök szerint is romlott a belső morál

A rendőrök egyharmada szerint politikai okok vezettek vezetőik közelmúltbeli leváltásához - derül ki abból a belső, rendőrségi közvélemény-kutatásból, amelynek ma ismertették az eredményét.
A közvélemény-kutatás több mint félezer rendőr telefonos megkérdezésével zajlott, a rendőrségi jogsértések nyilvánosságra kerülése után, május 23-25. között és május 29-én. A reprezentatív felmérés eredményét Fischer György, a MASMI Hungary Piackutató Intézet igazgatója ismertette.

A rendőrök többsége szerint vezetőik leváltása rontott a testület helyzetén, a belső morálon, a munka hatékonyságán és a rendőri munka megítélésén. A válaszokból kiderül: leginkább a közterületi járőrök és a közlekedésiek számoltak be arról, hogy a rendőri visszaélésekről szóló hírek megnehezítették munkájukat, több mint 40 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy romlott az állampolgárok együttműködési készsége.

Bár a rendőrök túlnyomó többsége továbbra is büszke hivatására, tízből három egyenruhást azonban már nem tölt el büszkeség. A válaszokból az is leszűrhető, hogy az egyenruhások több mint fele az Országos Rendőr-főkapitányságon dolgozóknak pedig háromnegyede érzi úgy, hogy morális válságban van a testület. Közben továbbra is él az a zöld szám, amelyre a rendőrök által elkövetett bűncselekmények bejelentését várták. Egy hónap alatt négyezernél is több hívás érkezett, ebből azonban csak 100 volt érdemi. Ezek alapján 2 rendőr szolgálati viszonyát megszüntették és több büntető eljárás is indult.

hirado.hu/FH/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 15 perces Intercity-késésért is fizetni fog a MÁV

Július 1-jétől az eddigi 30 perc helyett már 15 perc késés után visszafizeti a MÁV az Intercity… Tovább olvasom