Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

A rendőröket rugdaló tüntető kedden áll bíróság elé

Gyorsított eljárással kedden áll a bíróság elé az a férfi, aki a vád szerint megrúgott két rendőrt a szombati tüntetésen Budapesten - tájékoztatott Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A 35 éves férfit hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják.
Szombaton délután a Magyar Gárda tagjai és szimpatizánsai nem engedélyezett demonstráción tüntettek a Gárda mellett, illetve tiltakoztak Budaházy György fogvatartása ellen. Az Erzsébet téri tüntetést a rendőrség feloszlatta, több mint 200 résztvevőt állítottak elő, közöttük Vona Gábort, a Jobbik és a múlt héten jogerősen feloszlatott Magyar Gárda Egyesület elnökét is.

Rövidesen szinte valamennyi előállított tüntetőt hazaengedték, közülük egy fiatalembert vettek őrizetbe, aki két rendőrt is megrúgott, akik intézkedtek vele szemben. A 35 éves férfit hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják, tárgyalása július 7-én, kedden kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Olvasóink írták

 • 17. flexsnake 2009. július 10. 06:45
  „Minden eszköz megengedett :)”
 • 16. gardista1122 2009. július 07. 19:14
  „De békésen ültek . Egy demokráciában ezt lehet. Gázsprayt használni ellenük nem jogszerü!”
 • 15. gardista1122 2009. július 07. 19:12
  „KimaRADT A cikkböl hogy rokkant az illetö . Igy nehéz elképzelni hogy nekitámadt volna a páncélosoknak!”
 • 14. flexsnake 2009. július 07. 06:30
  „Aki rendőrre támad az bűnöző, úgy is kell kezelni.”
 • 13. keletaru 2009. július 06. 22:20
  „flexsnake 2 ....<moderálva>.. Ezek a hozzá szólások is erősítik az elméletem, tudatosan osztják meg a társadalmat ,jelenlegi politikusaink . Ezzel is le kötve minket , nem pedig az ő el számoltatásukra koncetrálunk :) Hol ott nem a kis emberek miatt áll itt az ország ! Remélem ebben egyet értünk ?!”
 • 12. tzrtz 2009. július 06. 21:37
  „A páncélozott rendőrnek öltözött terroristákat kínjában állítólag "rugdaló" ember holnap áll bíróság elé, az a pár száz (ezer?) rendőrnek öltözött keménylegény meg valószínűleg akkor,mikor a következő választás után az új kormánnyal helyreáll (megszületik?) a jogállam Magyarországon.”
 • 11. flexsnake 2009. július 06. 21:13
  „Azonnal ítélő rendőrbírók kellenek az utcákra, ..<moderálva>.. Majd rend lesz, ha bele döglesz is ahogy szokták mondani. :D Én nem láttam békés üldögélőket. Kurvaanyázókat meg üvöltözőket viszont rengeteget. És vonya nem lépett közbe, nem is akart látszólag sem békésen ülni. Ez provokáció volt a közrend és a demokratikus állammal szemben.”
 • 10. Power 2009. július 06. 20:49
  „Amikor az emberek az óvodások szintjére süllyednek... egymást rugdossák, cibálják, ez már régen nem a demokráciáról szól. Az MSZP túlélését szolgálja, mert az emberek megfélemlítettek és a fontosabb dolgokról elterelik a figyelmet.
  Addig úgy sem lehet rendet tenni, amíg tolvajok vezetik az országot.
  Kecskék tombolnak a káposzták között. :)”
 • 9. achilleus 2009. július 06. 19:59
  „És egy elemzés a feloszlatásról: Prof. Dr. Prugberger Tamás, az állam- és jogtudomány akadémiai doktora: http://www.gondola.hu/cikkek/65974 (Hosszú!)”
 • 8. arvisura 2009. július 06. 19:57
  „Idézet a TMRSZ-től:
  "Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány által kiadott közlemény a ,,Gárda egyenruha viselésének jogsértő jellegéről" jogi nonszensz, hiszen a Fővárosi Bíróság nem a fekete nadrág-fehér ing-fekete mellény ,,egyenruha" viselését tiltotta meg Magyarországon, hanem egy egyesületet oszlatott fel. A Legfelsőbb Bíróság kompetenciája - bár ez ténykérdésnek látszik -, hogy a jogerős ítéletet hozó II. fokon eljárt bíróság túlterjeszkedett-e az ügyészség kereseti kérelmének keretein, de ettől függetlenül is megállapítható, hogy a 2009. július 4-én kiadott ORFK ,,jogértelmező" álláspont súlyosan sértett alapvető emberi szabadságjogokat.

  Azért nyilvánvaló az ügyben az ORFK és a BRFK vezetésének szakmai felelőssége, mivel nem olyan régen a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság már állást foglalt - a magyar rendőrség vezetésének is iránymutató módon - arról, hogy hogyan is kellene értelmezni az Alkotmányunkban is biztosított egyesülési jogot. Aggályos, hogy még két év sem telt el a bíróság állásfoglalásától, de máris újabb jogértelmezési nonszenszről tett tanúbizonyságot a rendőrség legfelsőbb szakmai vezetése.

  2007. július 17-én a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság 25691/04. számú kérelmében a Bukta és Mások kontra Magyarország ügyben az alábbiakat állapította meg, amelynek alábbiakban kiemelt rendelkező részeinek tanulmányozását - a Repetitio est mater studiorum elve alapján, miszerint az ismétlés a tudás anyja - figyelmébe ajánljuk a gyülekezési jog helyes értelmezésére és rendészeti alkalmazására képtelennek, és alkalmatlannak mutatkozó, szakmaiatlan és jogsértő intézkedések kiadására annál inkább hajlamos rendőri vezetés számára."”
 • 7. flexsnake 2009. július 06. 19:50
  „moderálva”
 • 6. arvisura 2009. július 06. 19:44
  „Azok az emberek semmilyen törvényt sem szegtek meg, békésen ültek és kifejezték véleményüket.
  Volt, amikor a rendőröket verekedéshez hívták ki, majd tömegesen felfegyverkezve megtámadták őket. Ott nem történt ilyen brutális fellépés, és nem fogyott ennyi paprika spray.
  Állítom a jobbik támogatottága ez miatt emelkedett 10-%-kal.
  Nagyon jól csinálja a Jobbik, így kell szavazatokat szerezni, persze ehhez kell egy idióta kormány is.
  Eddig csak a Gyurcsány volt erőszakos, most már a Bajnai is.
  Az MSZP sikeresen halad ahhoz a szinthez, amikor a parlamenti küszöb is magas.
  Szégyen ránk baloldaliakra nézve, az ilyen fellépés.
  Hadd ücsörögtek volna ott estig, majd megunják és hazamentek volna.”
 • 5. KamuNeni 2009. július 06. 19:32
  „Miert?? Az rendben van ha a rendor rugdossa a tuntetot?? Szerintem epp olyan jogos a tuntetonek is rugdosni a rendort ha az tulbuzgo!!”
 • 4. Logaritmus 2009. július 06. 19:23
  „Ááá, ő nem gárdista volt, mert már
  - kizárták
  - nem is volt tag
  - kilépett
  - fizetett provokátor volt
  - részeg volt”
 • 3. csonakos 2009. július 06. 18:52
  „A renitensekkel példás szigorral kell eljárni! Másként nem lesz rend! Nem pénzbüntetést, börtönt neki! Akkor a többi majd elgondolkodik a magyar törvények betartásán!”
 • 2. bugriskin 2009. július 06. 17:10
  „/1/ ! Már rég nem akasszák a hóhért! A kopók meg jól be vannak a kéjurak szeszélyei végrehajtására!”
 • 1. Otaku 2009. július 06. 16:15
  „A meglévő törvények betartása helyett kreatív jogalkalmazóvá előlépett egyenruhás bűnözők mikor állnak a bíróság elé?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankrablás Budapesten

A mobiltelefonokat is elvitte a motorosruhás rabló. Tovább olvasom