Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

A rendőrség megtiltotta a motorosok újabb rendezvényt is

A Nemzeti Érzelmű Motorosok felvonulása vasárnap 10 órától indult volna a XIV. kerületi Műjégpályától.
A rendőrség megtiltotta a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének vasárnap délelőttre tervezett újabb felvonulását - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a rendőrség honlapján.

A rendezvény vasárnap 10 órától a XIV. kerületi Műjégpályától indult volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közleményben emlékeztet arra, hogy "a bejelentő korábban, a most tiltott demonstrációval nagyrészt megegyező időszakra szervezett rendezvényét "Adj gázt!" megnevezéssel jelentette be".

Mint írták, a rendezvényt Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta. A Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesülete a tiltó határozat ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, amelyet a bíróság elutasított és a tiltó határozatot hatályában fenntartotta.

A nol.hu csütörtökön számolt be arról, hogy felvonulhatnak a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnap, de a rendezvény útvonala és elnevezése is más lesz. A hírportálnak Jeszenszki Sándor, a motoros egyesület vezetője azt mondta, "tavaszi évadnyitó rendezvényként" adták be újabb kérelmüket, miután a hatóság határozatban tiltotta be Adj gázt! nevű vonulásukat.

Az M1 Az Este című műsorának pénteki adásában az hangzott el, hogy Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, ne engedélyezze a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra tervezett felvonulását.

Az egyesület eredetileg Adj gázt! címmel akart felvonulni a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével egy időben. Orbán Viktor kormányfő április 8-án arra utasította a belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan politikai természetű rendezvényt tartani, amely sértheti a felvonulók emberi méltóságát. A motorosok a rendőrségi elutasítás miatt bírósághoz fordultak. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn elutasította beadványukat.

Az egyesület ezután jelentett be új rendezvényt vasárnapra. A BRFK pénteken az MTI-vel azt közölte: a motoros felvonulást tudomásul vette, a rendőrség azt a szükséges erőkkel biztosítani fogja.

Az MSZP-s Steiner Pál aznap felszólította a miniszterelnököt: haladéktalanul intézkedjen, hogy a rendőrség megakadályozza a Nemzeti Érzelmű Motorosok tervezett felvonulását, mert szerinte a kormányfő szavahihetőségét kérdőjelezi meg, ha a "neonáci provokáció" megvalósulhat Budapesten.

"Nyugalom, a kormány tudja a dolgát!" - tolmácsolta Orbán Viktor kormányfő álláspontját az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Korábban írtuk:

Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy ne engedélyezze a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra tervezett felvonulását - hangzott el az M1 Az Este című műsorának pénteki adásában.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok eredetileg Adj gázt! címmel akartak felvonulni a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével egy időben. Orbán Viktor kormányfő április 8-án arra utasította a belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan politikai természetű rendezvényt tartani, amely sértheti a felvonulók emberi méltóságát. A motorosok a rendőrségi elutasítás miatt bírósághoz fordultak.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn elutasította beadványukat.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok ezután új rendezvényt jelentettek be vasárnapra. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel közölte: a motoros felvonulást tudomásul vette.

Nemzeti Érzelmű Motorosok a korábbitól eltérő útvonalon, más elnevezéssel és céllal jelentettek be rendezvényt. Ezt a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítani fogja - írta a BRFK.

Pénteken az MSZP-s Steiner Pál felszólította a miniszterelnököt: haladéktalanul intézkedjen, hogy a rendőrség megakadályozza a Nemzeti Érzelmű Motorosok tervezett felvonulását, mert szerinte a kormányfő szavahihetőségét kérdőjelezi meg, ha a "neonáci provokáció" megvalósulhat Budapesten.

"Nyugalom, a kormány tudja a dolgát!" - tolmácsolta Orbán Viktor kormányfő álláspontját az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. kontrapista 2013. április 22. 06:39
  „7.X_Y
  " Őrmény népirtás "
  Nyelvújítás tahó- magyar módra.”
 • 54. queenmargareth1 2013. április 21. 17:58
  „53. SP 2013.04.21. 17:23 jaj, ilyet ne írj!!!
  az nem számít!Ne hozz fel ilyet, mert engem is kioktatott az örmény, hogy ne jöjjek itt az indiánokkal...
  a zsidó, cigány, örmény, homoszex stb az számít.”
 • 53. SP 2013. április 21. 17:23
  „"Chilében
  összesen legalább kétszáz ezer embert tartóztattak le, több tízezer embert kínoztak, és százezreket kényszerítettek országuk elhagyására. Az eltűntekként nyilvántartottakkal együtt összesen 3197 halálos áldozatot tartanak számon. A kínzások hírhedt helyszínei, a Villa Grimaldi és Santiago központi temetője, ahol a hivatalosan eltűntnek nyilvánítottakat jeltelen sírokba temették, ma már nemzeti emlékhelyek."

  http://mult-kor.hu/20100203_a_pinochet_diktatura_aldozatairol_nyilt_kiallitas”
 • 52. SP 2013. április 21. 17:17
  „51. SP Pinochet-diktatúra Chile (Csille elírás helyett)”
 • 51. SP 2013. április 21. 16:55
  „Hiba összemosni
  egy bizonyos világháborús eseményt
  a motorosok tavaszi találkozójával. Úgy kezelni, mintha csak és kizárólag ez a háborús bűn történt volna meg.

  Indiánok kiirtása,
  szibériai haláltáborok, katyni vérengzés néven ismert tömeggyilkosságot, Csille, Korea, Vietnam stb.stb. stb.

  El kell menni
  más borzalom színhelyére is és úgy véleményt alkotni, elfogulatlanul (!), objektíven.

  Ennek tükrében értékelni,
  hogy egy bizonyos kisebbség akarata
  általában, relatíve az ország minden dolgában, miként hat vissza hazánkra, a nemzeti törekvésekre.

  Mohácsi vész
  megemlékezés napján most tiltassuk be pl. a török méz forgalmazását?”
 • 50. Egyolvasó 2013. április 21. 14:16
  „Azért fizetett ünneppé is tehetnék az ilyen megemlékezéseket. Sokan örülnénk neki, főleg akik még dolgoznak mert van munkahelyük.”
 • 49. +36 2013. április 21. 10:43
  „ez a bomló rendszer utolsó rángatódzása....”
 • 48. v.imre 2013. április 21. 09:46
  „35. tucat 2013.04.20. 20:27

  Tisztelettel szólva

  Egyetértek Önnel, amit Steinerék pártjáról, gondolkozásáról ír az ügy kapcsán. Lássuk csak, én mit gondolok a motoros felvonulás tiltásáról. Amit itt megjegyezni szándékozok, azt a más véleményt beíróknak is szánom. Nem vagyok Goj motoros, de tapasztalatból ismerem őket, megnyilvánulásaikat egy-egy nemzeti ünnep alkalmmából. Tapasztalatból tudom, soha sehol nem szoktak beszédet tartani ahol megjelentek, csak mindenkor letették a koszorúikat és azt követően méltósággal, ahogy jöttek el is hajtottak az emberek alkotta sorfalak között. Senki eddig nem állította róluk, hogy antiszemiták lennének. Most szerencsétlen módon elsőként olyan nevet adtak a mai napra, a holokauszt emlékezés napjára tervezett tavaszi motoros felvonulásuknak: "Adj gázt", ami teljesen véletlenül áthallással összecsengve sérti a haláltáborokban a Ciklon-B gázzal megölt embertömeg emlékét, vértanúságát. Akik ezt nem értik javasolom, látogassanak el Auswitzba, a múzeummá alakított haláltáborba, még így is örök életükre bennük marad majd a döbbenet, mire volt képes a tudattal rendelkező ember. Nem az állat, mert ilyesmire állat nem képes. Magam 1980-ban voltam ott krakkói barátaink kíséretében. Szándékosan nem jegyzem meg a kivégzettek nemzetiségét, vallását, mert nem csak "azokat" ölték meg a gázkamrákban. A motorosok és az engedélyező rendőrség meggondolatlanságát - jóhiszeműségüket nem megkérdőjelezve - Orbán Viktor nagyon helyesen úgy döntött, hogy most, ma ilyen címen ne legyen motoros felvonulás. Orbán Viktor Steiner Pál MSZP-je felszólítása nélkül is megértette, hogy a motorosok ma bármilyen más néven tavaszi vonulást nem tarthatnak Budapesten anélkül, hogy annak ne lenne vonatkoztatható kapcsolata az eredeti jelszóval. A motorosoknak is, meg az új engedélyt kiadóknak is lehetett volna ennyi esze. Mivel Orbán Viktor elsőként Pintér Sándor belügyminisztert utasította az engedély visszavonására felteszem, hogy a második jóváhagyó engedély kiadása előtt az illetékes rendőri szerv arra engedélyt kért Pintér Sándortól. Pintér Sándor viszont nem ismerte fel azt az ok-okozat összefüggést, ami alapján Orbán Viktor ismételten így döntött. Hozzáteszem: a Goj motorosok tisztessége védelmében is. Ezen ok miatt jegyeztem meg itt, e fórumon a korábbi bejegyzésemben, hogy Pintér Sándornak esetleg be kellene nyújtania lemondását.”
 • 47. SP 2013. április 21. 09:32
  „2013. évet írunk! XXI. század

  Ezek
  az illetők nem azok az illetők. Pro és kontra.”
 • 46. THK 2013. április 21. 09:15
  „44. SP,
  ezek az illetők sajnos az esztelen gyűlölködés jelképévé lettek.
  Vagy szerinted tényleg tolerálható egy ilyen kegyeleti napra "Adj gázt!" címmel ellenrendezvényt szervezni? Jó poén? Nagy bajok vannak itthon, amint ez ebből a fórumból is látható”
 • 45. 48as 2013. április 21. 09:10
  „Egy alakulóban lévô diktatúrának több elôjele van. Ilyen amikor egy személy hatalmába kerülnek különbözö intézmények döntési jogai.”
 • 44. SP 2013. április 21. 08:59
  „Motorozás a szabadság jelképe.

  Rosszul
  választottak járművet a motorosok? Goj roller kellett volna?

  Magyar
  "Szelíd motorosokat" még a kisebbségi ág is húzza.

  http://videa.hu/videok/film-animacio/szelid-motorosok-filmreszlet-K1k9UG3pWryJoWOR”
 • 43. gondolom 2013. április 21. 08:57
  „Orbánnak nincs joga betiltatni semilyen megmozdilást, az a bíroság és a rendőrség dolga. Tíltsa be a békemeneteseket, ja az a saját se..g csapata. Ez így egy személyes diktatúra, még demokrácia van egyenlőre.”
 • 42. Nokipa 2013. április 21. 08:41
  „Ezek után (IS) nagyon remélem sokan elgondolkoznak azon a bizonyos 2014-en!
  Van megoldás csak ne eszelnénk sokat rajta.
  É-B-R-E-S-Z-T-Ő!!!!!”
 • 41. Egyolvasó 2013. április 21. 07:34
  „5. ráérő 2013.04.20. 11:10

  Április 24.-én van az Őrmény népirtás napja , a megemlékezés minden formájára kiváncsi vagyok!

  NO, ERRE VARRJÁL GOMBOT.:
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/emlekmuvet_avattak_az_ormeny_nepirtasok_aldozatainak_szegeden/2329692/

  Emlékművet avattak az örmény népirtások áldozatainak Szegeden
  2013.04.20. 12:37”
 • 40. Igazságérzetű 2013. április 21. 06:58
  „Gyurcsány is megtiltotta a kordonbontást, Viktor azért lebontotta!!!”
 • 39. Jano998 2013. április 21. 06:18
  „DIKTATURA!!!!!!!!”
 • 38. tucat 2013. április 21. 01:27
  „37. Ballas
  Igaza van: vagyunk még páran ebben az országban, akik úgy gondolják, eltévedtek, rossz helyen vannak rossz időben, és gyakran felötlik bennünk Radnóti is. Tudja, "Oly korban éltem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult..." Bár ez, a történelmünkre visszanézve s a jelenünkre pillantva egyaránt örök érvényűnek látszik: ilyen a természetünk, s gyengék vagyunk még uralkodni rajta.
  Más szóval, hogy jobban értse: beállok Strangerrr kérdése mögé magam is, amelyre azonban, úgy látom, válaszra Öntől semmiképp sem számíthatunk. Mégis remélem, megérem még, hogy Strangerrr lesz a többség, ön pedig stranger. Aggodalomra ez esetben sem lesz oka: nem legyőzni, hanem meggyőzni próbáljuk majd akkor is, miként most is csak így küzdünk - lehet, hogy nem hiszi, de igaz: önért.
  E reményben kívánok Önnek is szebb jövőt!”
 • 37. Ballas 2013. április 20. 21:35
  „19. Te nagyon el vagy tévedve haver... de vagytok még így páran ebben az országban, sajnos...”
 • 36. zördög 2013. április 20. 21:04
  „34. papsajt 2013.04.20. 20:13

  Nemzeti Érzelmű , ezért Tilos.

  BRKA”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: jobb a keresztény értékekre épülő társadalom

A magyar alkotmány a közjót szolgálja - mondta a kormányfő az El Mundonak adott interjújában. Tovább olvasom