Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

A rendőrség vizsgálja a BKV gyanús szerződéseit

Vizsgálja a rendőrség a BKV több szerződését is, amely felvetheti a hűtlen kezelés gyanúját. A nyomozás már március óta folyik - tudatta keddi közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
A közlekedési társaságnál idén több botrány is kirobbant a különféle tanácsadó cégekkel kötött szerződések miatt, ilyenek voltak például az AAM, vagy a Cemi Kft.-vel kötött megállapodások.

A nyomozók jelenleg is vizsgálják a BKV több szerződését és hogy teljesültek-e a dokumentumban vállaltak. Korábban ugyanis feljelentés érkezett hozzájuk, miszerint a közlekedési vállalat olyan szerződéseket kötött külsős cégekkel, amelyek nem teljesültek, vagy az elvégzett munka nem állt arányban az azért kifizetett pénzzel.

A rendőrség március 12-e óta nyomoz hűtlen kezelés gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen - olvasható a BRFK keddi közleményében.

Az elmúlt hónapokban több botrány is kirobbant a BKV és külsős tanácsadó cégek között kötött szerződések miatt. Kiderült például, hogy az AAM Tanácsadó Zrt.-vel kötött megállapodás szerint a cég öt év alatt csaknem 3 milliárd forintot vehet fel a közlekedési társaságtól. A Cemi Kft pedig szintén tanácsadásért 300 millió forintot kapott.

Közben a napokban szintén rendőrségi eljárás indult a BKV számítógépein talált kémprogramok és a társaság szerint ellopott elektronikus levelek miatt is. Ebben az ügyben is a BRFK nyomoz számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen, tehát gyanúsított még nincs.

Olvasóink írták

 • 5. Hun 2008. június 10. 00:15
  „Nincs itt mit vizsgálni. Tanácsadás?x milliárd? Bűnös!”
 • 4. egyszeru polgar 2008. június 04. 11:09
  „Istenem, de kiabrandult es remenyvesztett a magyar nep!”
 • 3. raffy2 2008. június 03. 21:51
  „szerintem is lezárhatják a nyomozást,mert ha nem akkor most is a takarító néni lesz a tolvaj....”
 • 2. 4 2008. június 03. 16:50
  „Mit vizsgálnak, hisz a BKV-nál menedzser fizetések vannak, tehát aztkellene elővenni aki ilyen szerződéseket köt, vagy nem??
  Ja, hogy azokat mentelmi jog védi? Akkor pedig le lehet zárni a nyomozást.”
 • 1. márnemis 2008. június 03. 16:41
  „Nyomoznak-nyomoznak..de azért még a milliárdok el tünnek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekord drogfogás Baranyában

10 kilogramm kokainra, egy harci fegyverre, 44 ezer euróra, 6 és fél millió forintra és egy autóra… Tovább olvasom