Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

A rendőrségi fogdában halt meg

Az elsődleges orvosi szakvélemény alapján szívinfarktus miatt halt meg egy férfi a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság fogdájában kedden délelőtt.
Egy mosonmagyaróvári lakáskiürítés végrehajtásához kért rendőri közreműködést a bírósági végrehajtó kedden reggel kilenc óra körül. A szabályoknak megfelelően a rendőrök egyeztették a lakás tulajdonosának személyi adatait. Az adatbázisból azonban kiderült, hogy a 36 éves K. Róbert ellen vagyon elleni bűncselekmények miatt mintegy fél éve adott ki elfogatóparancsot a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság – mondta el lapunknak Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
A férfit ezért a rendőrök előállították a városi kapitányság fogdájára. A gyanúsított közölte a fogdaőrrel, hogy szívbeteg, ezért fokozottan ügyeltek rá, vizet vittek neki és folyamatosan figyelték. Délelőtt negyed tizenegy körül aztán minden előzmény nélkül a férfi a fogdában lévő padról egyszer csak a földre esett. Az őr azonnal értesítette a mentőket, akik néhány perc alatt a helyszínre értek. A mentősöknek sikerült a beteget újraéleszteniük és egy rövid időre helyreállt a légzése és a keringése is. Ám nem sokáig tartott ez az állapot, rövid idő elteltével ismét leállt a férfi szíve. Ezúttal már hiába küzdöttek a mentők az életéért, tizenegy óra után néhány perccel meghalt.
A férfi halálának pontos okát a boncolás fogja majd kideríteni, ám az elsődleges orvosi szakvélemény szerint szívizomelhalás miatti infarktusban vesztette életét. A rendkívüli fogdaesemény miatt a rendőrség felvette a kapcsolatot a büntetés-végrehajtási felügyeletet ellátó ügyésszel az esettel kapcsolatos jogi álláspont kialakításához.
A Kisalföld információi szerint a fogdában elhunyt férfi korábban rövid ideig rendőr is volt. Úgy tudjuk, a kilencvenes évek elején néhány hónapig a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság állományában dolgozott járőrként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok

Győr újvárosi és szigeti kerületeiben egyre többen építkeznek, sok telek még nincs bekerítve.… Tovább olvasom