Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

A repülés már megfizethető

Egyes vélemények szerint még a madarak is élvezik a repülést, hiszen miért emelkednének 4–5000 méteres magasságba. Sokak számára talán ezért is megkapó ez a sport.
Minden, ami mozdítható, átalakítható úgy, hogy az repüljön – összegezhetnénk az elmúlt hétvégi fertőszentmiklósi repülőnapon látottakat. Legyen szó akar sárkány-, siklórepülőről, kétszemélyes kisgépről vagy vitorlázórepülőről. A legkülönlegesebb mégiscsak az a szerkezet volt, aminek a felső rotorját a levegő hajtotta. A fantázia határtalan. Legfőképp akkor, ha a levegő meghódításáról van szó.
– Tapasztalat, hogy a repülés már hazánkban is megfizethető – tudtuk meg Tóth Róberttől, a repülőtér vezetőjétől. – Sokan üzleti útjukra veszik igénybe a gépeket, míg mások szeretnék fentről megtekinteni a földi világot. Persze, a sport részét sem hagyhatjuk ki. Ilyen például az ejtőernyős ugrás. De említhetjük például a hátizsákos rakétát. Ennek különlegessége, hogy öt méterrel a föld felett lehet vele repülni. A búvárkodás mellett a repülés a másik sportág, amely visszaadja a háromdimenziós látást. Mi nemcsak oldalra, előre és hátra, hanem fel és le is tudunk mozogni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron a hőmérséklettel együtt a balesetek száma is nő

Strand, játszótér, meggyfa és autó – a nyári balesetek és fertőzések elsődleges okozói.… Tovább olvasom