Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

A rettegés háza

A rettegés háza - Amityville horror című film megtörtént esetet, 28 nap vérfagyasztó borzalmát dolgozza fel. Most, 30 évvel a döbbenetes események után, amelyek egy bestseller regény és 1979-ben egy kultusszá vált filmhez szolgáltattak inspirációt, nézzék meg újra a rettegés házát!
rendező: Andrew Douglas

író: Jay Anson
forgatókönyvíró: Sandor Stern, Scott Kosar
operatőr: Peter Lyons Collister
zene: Steve Jablonsky
producer: Michael Bay, Andrew Form, Bradley Fuller
vágó: Roger Barton, Christian Wagner

szereplő(k):
Ryan Reynolds (George Lutz)
Melissa George (Kathy Lutz)
Jesse James (Billy Lutz)
Jimmy Bennett (Michael Lutz)
Chloe Moretz (Chelsea Lutz)
Rachel Nichols (Lisa)
Philip Baker Hall (Callaway atya)
Rich Komenich (a rendőrfőnök)
Isabel Conner (Jodie Defeo)
Brendan Donaldson (Ronald Defeo)

A film sztorija

1974. november 13-án egy magánkívüli állapotban lévő telefonálótól szörnyű hír érkezett a Suffolk megyei rendőrségre. Azonnal kiszálltak a megadott címre, a long islandi Amityville-be, az Ocean Avenue 112. szám alatti házhoz. A nagy, holland gyarmati stílusban épült házban szörnyű bűntény helyszínére érkeztek: az egész családot meggyilkolták. Az eset megrázta és felkavarta az egyébként jellemzően békés helyi közösség életét. Néhány nap múlva aztán az ifj. Ronald DeFeo bevallotta, ő volt az, aki egy vadászpuskával módszeresen, sorra lelőtte alvó szüleit és négy testvérét, azt állítva, hogy valahonnan a házból hallható "hangok" sarkallták arra, hogy elkövesse a szörnyű gyilkosságokat.

Egy évvel később George (Ryan Reynolds) és Kathy Lutz (Melissa George) költöznek be a házba, gyermekeikkel, abban a boldog hitben, hogy megtalálták álmaik otthonát. Ám hamarosan bizarr és megmagyarázhatatlan dolgok történnek - lidérces látomások és kísérteties hangok jelzik a még mindig a házban ólálkodó Gonosz jelenlétét.

Kathy küzdeni kezd a család összetartásáért, miközben George egyre furcsábban viselkedik, éjjel-nappal a ház alagsorában tölti idejét, ahol aztán rövidesen felfedez egy átjárót, amely egy titokzatos "Vörös Szobába" vezet. Míg kristálytiszta, egyértelmű látomások és ördögi hangok kavarognak George fejében, a ház valósággal életre kel a szörnyű végkifejletben, és megtörténnek azok a vérfagyasztó és hátborzongató események, amelyeket azóta is úgy emlegetnek, hogy az Amityville-i Horror. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Bérczessy Gergely

"A feszültséget a horrorokban mindig sikerrel bedobott önellentmondás-
halmozás fokozza a végletekig. Miért nem menekül már el, ha tudja, ott a gonosz? Ha menekül is, miért az emeletre megy? Láthattuk már mindezeket ezerszer, ám mégis szinte mindig bejön. A másik bedobott módszer az azonosságtól való félelem. A film elején lefut egy gyors, ám minden részletében átélhetően megjelenített ijesztő cselekménysor, s hamarosan a már megismert, kedves, szeretetreméltó szereplők kerülnek ugyanabba a borzongató helyzetbe. Vajon újra bekövetkezik a borzalom? Mindezeket a már említett horror-ősmotívumok tucatjai ékítik: ódon ház, villódzó lámpák, mozgó bútorok, nyikorgás, vihar, balta, megmiminden. Az ezekből fakadó kis ijedelmeket tetézve az alkotók időnként kis rémklip-csomagokkal bombázzák a tudatalattinkat, ezzel is megágyazva a nagy hidegrázásoknak, amelyeket a bölcs hatásvadászattal komponált zene és a hangeffektusok tesznek teljessé."
A teljes cikk

mozinet.hu - Iván István

"Az elsőéves horrorszakosok számára készített remake csúcspontja kísértetiesen hasonlít Lucio Fulci The Beyond című dolgozatára, ahol egy hotel pincéjében a pokol hét kapujának egyike van lealapozva, s aki oda egyszer betéved… Arról nem szól a fáma, hogy az amityville-i ház pincéjében mit is talált pontosan főhősünk, de megszállott lett. Ám ellentétben a Ragyogás egykori gondnokával, Delbert Gradyvel, George-ot még időben észhez téríti kedvese (mi mással, mint a baltával), végül vérmentes eltávozás és happy end."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lóvásár és ügetőverseny

Régi terveiket megvalósítva, hagyományteremtő szándékkal ló- és hobbiállatvásárt, illetve tartozék-… Tovább olvasom