Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A Révai-gimnázium győztesei

Átütő sikert aratott a győri Révai Miklós Gimnázium két diákja a német országos középiskolai tanulmányi versenyen.
A német nyelvet alapóraszámban tanuló középiskolások versenyén a tizenegyedik évfolyamosok versenyét Jankowszky András nyerte, míg az emelt óraszámúak kategóriájában Simon Zsolt végzett az első helyen.
A két diák tanára Döbörhegyi Ernőné, aki huszonnégy esztendeje tagja a Révai-gimnázium tanári karának.

– Aligha érheti nagyobb öröm egy tanárt a pályáján, mint amikor tanítványai ilyen kiváló eredményt érnek el – vélekedett Döbörhegyi Ernőné. Két diákja közül Simon Zsoltot úgy jellemezte, mint aki számára a sport mellett a nyelvek a legfontosabbak. Az angolon és a németen kívül olasz nyelvben is kiváló a győri fiatalember – mondta róla. Jankowszky András édesapja lengyel és fia is magyar–lengyel állampolgárságú. Andrásnak még egy éve van a német tökéletesítésére, és a diák most tanul ígéretesen lengyelül is.

Simon Zsolt a győri gyakorló általános iskola hatodik osztálya után került a rangos középiskolába. Nyolc éve tanul németet, közben mellette angolt, franciát és olasz nyelvet. De – tette hozzá – a német az erőssége. A háromfordulós versenyen a döntőben már nem volt írásbeli, társalogni kellett németül. Könnyű helyzetben volt, mondta egyáltalán nem szerénytelenül, hiszen a közelmúltban hosszabb időt töltött
Németországban. Német barátai vannak, sokat néz német tévéadókat, németül e-mailezik barátaival. Mindent egybevetve sokat foglalkozik a nyelvvel. Természetesen örül a sikerének. A Révaiban az utolsó vizsgája előtt áll, már felvételizett Budapesten a közgazdasági egyetemre, és még lesz ott próbája. Arról, hogy milyen pályára készül, még nem tudott beszélni, úgy gondolja, menet közben úgyis kiderül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt éves színházi jubileum

Mézes Violettát szavazta meg a Győri Nemzeti Színház társulata a legjobb győri színésznőnek, míg… Tovább olvasom