Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

A Richard Nixon-merénylet

A megrázó erejű film megtörtént esetet dolgoz fel. Egy dermesztő dráma, amely az amerikai álom sötét oldalát kutatja és tárja fel, egy férfi igaz történetét mondja el, akinek az Egyesült Államok 37. elnöke ellen tervezett merénylete végül dugába dől.

Samuel J. Bicke (Sean Penn) kis ember, de szeretne hinni a Nagy Amerikai Álomban. 1974-et írunk, s hősünket egyik kudarc éri a másik után. Élete szép lassan összeomlani látszik. Feleségétől, Marie-től (Naomi Watts) külön él, s az asszony semmiképpen nem akarja őt visszafogadni, fivére, az üzleti életben sikeres Julius (Michael Wincott) semmibe nem veszi őt, elhidegült tőle.

Miközben magánélete szétesőben van, Bicke éppen egy újabb munkahelyet próbál nagy keservesen megtartani, amelyre azonban alapvetően alkalmatlan. Szánalmasan rossz ügynök, akit mélyen megvisel az, hogy rendszeresen azt kívánják tőle, másokat félrevezessen, becsapjon.

Egyetlen reménye, legfőbb vágya, ami visszaadhatná önbecsülését, hogy saját vállalkozásba kezdjen barátjával, Bonny-val (Don Cheadle). A két barátnak üzleti tervük megvalósításához szerény összegű bankkölcsönre is szüksége van. Bicke beadja hát a hitelkérelmet, majd pattanásig feszült idegekkel hónapokig vár az elbírálásra. Ebben a végtelenül érzékeny és sebezhető lelkiállapotban, mindenhol csak igazságtalanságot és képmutatást lát maga körül. Minden sértésre szeretne lecsapni, de túl sok a legyőzendő sárkány. Van azonban egy valaki, aki maga az óriásira nőtt

Gonosz: Richard Nixon, akit Bicke főnöke (Jack Thompson) csak úgy emleget, mint a történelem legnagyobb "porszívó ügynökét", akinek kétszer is sikerült rászedni az amerikai népet. Bicke számára innentől kezdve az elnök testesít meg minden rosszat a világon.
Amikor hitelkérelmét elutasítják, otthon és a munkahelyén egyaránt csődöt mond, ez a közönséges, hétköznapi ember késztetve érzi magát arra, hogy valami rendkívülit hajtson végre. Ezen a ponton az álmokból rögeszme lesz. Egy új Samuel Bicke, egy eltökélt figura vérfagyasztó keresztes hadjáratra indul. A történelemmel van találkozója...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fapados cégek drágállják az új Ferihegy 1-es árakat

A Budapest Airport cáfolja, hogy a megújuló Ferihegy 1-es szolgáltatásaihoz képest magas áron… Tovább olvasom