Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

A ritmusé a főszerep

Az ütősélet számos prominens képviselőjét meghívták a Győri Tavaszi Fesztiválra. Pénteken és szombaton olyat láthat és hallhat a közönség, amit eddig ilyen formában még soha.
A Richter Teremben felcsendülő ütemes zene, a ritmus viszi majd a prímet a IV. Győri Nemzetközi Ütősfesztiválon, mely szervesen illeszkedik a nagy fesztiváli programkavalkádba. A szervezők mind a két nap programját úgy állították össze, hogy helyi vonatkozása is legyen. Az első nap fellép például a Győri Ütőegyüttes, valamint a világot járt Amadinda is.
A második nap csemegéje egész biztosan a gamelánzenét játszó indonéz csapat lesz. Egyébként a gamelánzene azért is számít kuriózumnak, mert rendkívül nehéz hangszerekkel játsszák, s ezen instrumentumok szállítása külön csapatmunkát igényel. S ha már a megyeszékhely kiválóságait említettük, a helyieket a fesztivál második napján a Széchenyi István Egyetem együttese képviseli. Azok, akik nyitott szívvel és füllel figyelik az ütős zenészeket, egész biztosan lázba jönnek attól, hogy Horváth Kornél is ott lesz a fellépők között.
Ezzel a kuriózumoknak, a különlegességeknek még nincs vége. Megszólalnak majd a japán dobok is. Ezek a hangszerek, melyeket leginkább a távol-keleti ország filmjeiből mint harcra buzdító csodákat ismerhetünk meg, szinte csontig hatolnak hangjukkal.

Kapcsolódó oldal >>

Tavaszi Fesztivál

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megváltoztatható a munkahelyi légkör

Mivel a fél életünk a munkahelyünkön töltjük, ezért korántsem mindegy, hogy a cégünknél töltött idő… Tovább olvasom