Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A romáknak nem ígéretek kellenek

Pádár László szerint a cigányságnak nincs újabb ötszáz éve arra, hogy az életminőségét alapvetően megváltoztassa.
– A cigányságnak nincs újabb ötszáz éve arra, hogy az életminőségét alapvetően megváltoztassa – szögezte le szerdai sajtótájékoztatója bevezetőjeként Pádár László, a győri roma kisebbségi önkormányzat elnöke, a Cigányok Érdekvédelmi Szervezetének megyei vezetője.

Pádár ezzel Orbán Viktor és a Lungo Drom vezetője, Farkas Flórián azon kijelentésére reagált, miszerint a Fidesz hatalomra kerülése esetén a romáknak maguknak kell gondoskodniuk az önszerveződésükről, programjaikról, ellátórendszerükről. Ez beláthatatlan következményekkel járna a romák számára, jelentette ki Pádár László.

A cigányság munkát, megfelelő lakhatási feltételeket és esélyegyenlőséget szeretne, mint bárki más e hazában és nem ígérethalmazokat, amely a Lungo Dromra, valamint a fideszes megyei vezetésre jellemző. Pádár László tényként állapította meg, hogy ilyenkor a romákat mindenki meg akarja nyerni, csak aztán később az ígéretek – cselekvés helyett – többnyire üres mondatok maradnak. A romáknak pedig nincs több idejük: szükség van a mélyszegénység felszámolására, munkahelyek teremtésére, iskolák, kollégiumok kialakítására és a meglévő, jól működő ösztöndíjrendszerek továbbfejlesztésére.

Pádár László elmondta, a kisebbségi önkormányzat kiemelt feladatának tartja a társadalmi párbeszédet, amelynek keretében április 12-én az oktatás és a romák lehetőségeit veszik számba neves szakemberek és kutatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

lajtos javulóban

Lajtos Dávid, a Győri ETO csatára megsérült a Tatabánya elleni bajnoki mérkőzésen. A hétvégén… Tovább olvasom