Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

A Ryanair 13 budapesti járatot töröl a következő két hétben

A Ryanair légitársaság 13 budapesti járatot töröl a szombattól számított két hétben - tartalmazza a légitársaságnak az MTI-hez eljuttatott közleménye.
A Ryanair a döntést azzal indokolta, hogy a repülőtér nem adott engedélyt csütörtökön a Manchesterbe, pénteken pedig Baden Badenbe irányuló gépének a felszállásra.

A cég közleménye szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ragaszkodik ahhoz, hogy a pilóták és az utaskísérők elhagyják a Budapestre megérkező repülőgépet okmányellenőrzésre. Ezt annak ellenére megköveteli a hatóság, hogy csupán 25 perc van a visszaindulásra. A Ryanair szerint nincs ehhez hasonló gyakorlat az Európai Uniónak a légitársaság által használt másik 170 repülőtere egyikén sem.

A közlemény megfogalmazása szerint "idióta és egyéni" eljárás miatt számos késés történt, kényelmetlenséget okozott a légitársaság utasainak Budapesten és másutt.

A Ryanair levélben fordult a Budapest Airporthoz, amelyben megírta, hogy nincs jogi alapja a magyar hatóság által megkövetelt eljárásnak. A Ryanair értesítette a Budapest Airportot arról, hogy a 25 perces fordulóval induló írországi és nagy-britanniai járatain a budapesti személyzet március 1-jétől nem veti alá magát az eljárásnak. Ezután - áll a közleményben - a Budapest Airport március 1-jén a manchesteri, március 2-án a baden badeni járatnak nem adott felszállási engedélyt, a járatokat törölni kellett.

A Ryanair közölte: az önkényes határátlépési eljárásnak a következtében a 13 járat 4000 utasának utazási terve és borul fel a következő két hetes időszakban. Az átfoglalások lehetősége tekintetében kapcsolatba fognak lépni velük - jelezte a cég.

Olvasóink írták

 • 9. tótkomlósi 2012. március 04. 00:06
  „Na okoskák!
  Ha a repülőt nem haggyák el, akkor be se lépnek az ország területére, mivel a repülőtér egy speciális hely ilyen szempontból!
  Ezt is csak a magyar kekeckedés okozza.
  Ezt azért találták ki, mert a konkurencia elől viszik el a lehetőségeket. Ha annyira kíváncsiak az okmányokra, akkor egye fel őket a fene a gépre és nézzék meg, de senkit se gátoljanak a munkájában a saját 15.századi bürokráciájukkal.”
 • 8. Mike3 2012. március 03. 19:04
  „okoskák! nem történt semmi különös. ilyen ellenőrzések eddig is történtek és fognak is. kell is. a ryanair meg nyugodtan húzzon innen a büdös francba. a létező legtahóbb légitársaság az utasok és az alkalmazottak tekintetében is. az a légitársaság, aminek a pilótái nem hajlandóak átadni ellenőrzésre az irataikat, ne járjon ide.
  ez nagyjából olyan, mint ha nem adnátok oda a rendőrnek a jogsitokat és még nektek járna utána a szátok”
 • 7. Igrek 2012. március 03. 17:39
  „"A Ryanair szerint nincs ehhez hasonló gyakorlat az Európai Uniónak a légitársaság által használt másik 170 repülőtere egyikén sem."
  Akkor megint sikerült valami szép új hungarikumot alkotni.
  Én a konkurens lila légitársasággal szoktam néha repülni, de nem láttam még, hogy a célállomásnál a személyzet elhagyta volna a repülőgépet. Kiszállás, csomagberakás, üzemanyag feltöltés, beszállás és huss.
  Ja, és nincs 200 méterre buszoztatás, nyomorgás kézicsomaggal, télikabátban a tömegben sem, mint Ferihegyen. Két kordon, biztonsági őrök, az utasok meg odasétálnak a géphez, ill. érkezéskor a terminálhoz. Ennyi.”
 • 6. X_Y 2012. március 03. 16:43
  „Egyszerű: nem a butapesti lisztferihegyről kell repülni. El kell menni Pozsonyba vagy Bécsbe és onnan menni tovább repülővel. Csak meg kell nézni hány ország/város érhető el a lisztesről meg Bécsből. Bp-Bécs kocsival másfél óra - annyit megér a nyugalom...”
 • 5. macs 2012. március 03. 15:47
  „Ők kaptak az államtól 3 mrdFt-t, hogy segítsenek fellendíteni a budapesti idegenforgalmat? Most lendítik! :-)”
 • 4. maz 2012. március 03. 11:05
  „Megérdemlik a világ legundoritobb társasága
  takarodj ryanair”
 • 3. KamuNeni 2012. március 03. 08:31
  „Hat igen A magyarok nem az eszukrol hiresek a vilagban.”
 • 2. spiler 2012. március 03. 07:35
  „UNIÓ/igen akkor minek kiszállni és ellenőriztetni,EL-AL gépek estében is ez a gyakorlat.?....na ha ök is lelépnek akkor fek kell szántani a repteret és hazai zöldségeket termelni ,CBA Erzsi utalványért eladja....
  RENDET KELL TENNI!”
 • 1. gaabe 2012. március 02. 21:53
  „Hozzák a formát.
  Az utazás előtt 1 héttel sajnálják de a járatunk cancelled.
  Jó, hogy a szabadságot már előre kikértük....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ pénteki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a március 2-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom